Gouden wissels helpen Utrecht langs bekerhouder Groningen

Reacties

Bekerhouder FC Groningen heeft zich niet geplaatst voor de laatste zestien van het KNVB-bekertoernooi. FC Utrecht was na verlengingen te sterk in een waar spektakelstuk (5-3).

Gouden wissels helpen Utrecht langs bekerhouder Groningen

Het waren de invallers die het deden voor Utrecht, dat aanvankelijk door een late treffer van Yassin Ayoub al in reguliere speeltijd de zege leek te grijpen. De middenvelder, niet in de basis begonnen omdat hij net vader geworden is, duwde tien minuten voor tijd een rebound over de lijn (3-2). Maar terwijl het publiek hem nog luidkeels bejubelde, maakte Jesper Drost de 3-3.

FC Utrecht kende een bliksemstart in de eigen Galgenwaard. De klok stond nog niet eens op een minuut, of de bal lag al achter Sergio Padt. Bart Ramselaar zag zijn inzet van richting worden veranderd, waardoor de Groningen-keeper kansloos was. Met een prachtig uitgespeelde aanval via Simon Tibbling, Bryan Linssen en eindstation Michael de Leeuw werd het na ruim een halfuur weer gelijk (1-1).

FC Utrecht, dat in een speciaal bekertenue speelde in de clubkleuren van voorloper Elinkwijk, viert de openingstreffer van Bart Ramselaar.
FC Utrecht, dat in een speciaal bekertenue speelde in de clubkleuren van voorloper Elinkwijk, viert de openingstreffer van Bart Ramselaar.

Patrick Joosten had zijn basisdebuut bij Utrecht kunnen opluisteren met een treffer, maar zijn inzet vlak voor rust miste overtuiging. Linssen liet vlak na de hervatting wel zien hoe het moest toen hij na een teruggekopte uittrap oog-in-oog kwam te staan met Robbin Ruiter: 1-2. Mark Diemers maakte gelijk, waarna Groningen in de levendige slotfase via Drost en De Leeuw nog kansen kreeg om het duel te beslissen.

Nacer Barazite, voor aanvang van de verlenging in het veld gekomen voor Diemers, knalde Utrecht echter weer op voorsprong. Kristoffer Peterson deed daar met een fraaie krul nog een schepje bovenop: 5-3. Ondanks nog enkele grote kansen voor met name de thuisclub bleef het daarbij en mag Utrecht zich opmaken voor een plek in de achtste finale van het KNVB-bekertoernooi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.