Gouden kans op Champions League gaat aan Meunier voorbij

Reacties

Paris Saint-Germain droomt al sinds de overname door Qatar Sports Investments in 2011 van de Champions League en de weg naar internationale glorie ligt voor dit jaar open. Thomas Meunier zal PSG echter niet meer gaan helpen in zijn missie om in augustus Europa's beste te worden.

Gouden kans op Champions League gaat aan Meunier voorbij
© Pro Shots

Meunier beschikte over een aflopend contract in Parijs en verbond zich eind juni voor vier seizoenen aan Borussia Dortmund. Hans-Joachim Watzke, directeur van die club, liet weten dat Dortmund bereid was om de zomeraanwinst in augustus toch nog voor PSG te laten spelen. 'We beseffen dat die competitie de meest prestigieuze is voor elke club en speler. Drie overwinningen en je kan de beker al mee naar huis nemen. Thomas mag de Champions League spelen met PSG en daarna bij ons aansluiten in de voorbereiding', zei Watzke.

Zover komt het echter niet. PSG werd bij de loting van vrijdag voor de kwartfinales gekoppeld aan stuntploeg Atalanta Bergamo, waar de Belg Timothy Castagne speelt. Via social media vroeg hij aan Meunier of de twee elkaar zouden gaan mislopen. 'Helaas wel', antwoordde Meunier, daarmee bevestigend dat hij zijn laatste wedstrijd voor PSG heeft gespeeld. Mogelijk gaat de Champions League-winst hierdoor aan zijn neus voorbij.

PSG zal een goed gevoel hebben overgehouden aan de loting van vrijdag. Na de kwartfinale tegen Atalanta wacht in een mogelijke halve finale RB Leipzig of Atlético Madrid, op papier toch niet de sterkste ploegen die nog in het deelnemersveld zitten. PSG ontloopt topfavorieten als Manchester City, Barcelona, Bayern München en Juventus tot zeker de finale.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.