Fred Rutten leeft nog immer tussen hoop en vrees over het bereiken van de play-offs om de Belgische titel. De Klassieker tegen Club Brugge leverde de Anderlecht-trainer niet de benodigde driepunter op.

Anderlecht
2 - 2
Club Brugge
Club Brugge

Na de uitschakeling in de Europa League kon Club Brugge zich weer concentreren op de vaderlandse competitie. Het bezoek aan Anderlecht bood de regerend kampioen de ideale gelegenheid zich te revancheren. Daartoe moest wel een punt worden gezet achter een beroerde reeks. Van de laatste 29 duels in Brussel eindigde er geen enkele in een zege voor Club Brugge, dat bovendien de laatste vijf wedstrijden in de hoofdstad niet had gescoord.

Achter die laatste reeks zette Brugge in ieder geval snel een punt. In de vijfde minuut had Wesley Morais de score al geopend voor de gasten. Na een voorzet van Siebe Schrijvers werkte hij de bal bij de eerste paal binnen. Anderlecht had moeite een antwoord te vinden.

Na een half uur bood Yannick Bolasie uitkomst voor de thuisploeg. Met een actie zette hij zichzelf maar vooral ook zijn tegenstander op het verkeerde been, waardoor hij de ruimte kreeg voor een schot in de verre hoek; 1-1. 'Die vroege goal deed ons pijn, maar na de gelijkmaker kwamen we beter in de wedstrijd. We hebben kwaliteit genoeg, we moeten dat tonen na rust', zei Bolasie in de rust.

Anderlecht kon die intrinsieke kwaliteiten in de tweede helft onvoldoende voor het voetlicht brengen. In de 81ste minuut zette Bolasie de Brusselse formatie wel andermaal op voorsprong. Voor de broodnodige drie punten was het niet genoeg. Thibault Vlietinck stond koud in het veld toen hij bij zijn eerste balcontact de 2-2 maakte. Ondanks een gevaarlijk schot van Ruud Vormer in de slotfase bleef Anderlecht meer schade bespaard.

Het resultaat deed het meeste pijn bij Anderlecht. Door het gelijkspel heeft de ploeg van Rutten nog één punt voorsprong op nummer zeven AA Gent, dat nog drie duels heeft om de zesde plaats en daarmee het ticket voor plays-offs te veroveren. Club Brugge, waar Vormer en Stefano Denswil het Nederlandse smaldeel vormden, staat tweede.