Gouden bondscoach droomt van nog een WK met Messi

Reacties

Dromen mag, zal Lionel Scaloni hebben gedacht. De winnende bondscoach van Argentinië werd na het succes in Qatar als een held ontvangen in zijn geboortedorp Pujato, waar het natuurlijk al heel snel over Messi ging.

Gouden bondscoach droomt van nog een WK met Messi
© Pro Shots

Scaloni en zijn selectie werden door vijf miljoen mensen ontvangen in Buenos Aires, het ontvangst in Pujato zal een stuk minder indrukwekkend zijn geweest voor Scaloni. In zijn geboortedorp wonen nog geen vijfduizend mensen, maar Scaloni werd wel met open armen ontvangen.

De bondscoach werd in de achterbak van een pick-up truck gezet (zie onderaan) en reed met de wereldbeker in zijn handen door de buurten waarin hij opgroeide. Vervolgens werd hij gehuldigd op het podium en mocht hij enkele vragen beantwoorden. Niet geheel onverwacht werden er vragen over Messi gesteld.

Scaloni heeft niet uit zijn hoofd gezet dat Messi er straks nog bij is. 'Hem bij je elftal hebben is pure luxe, laten we hopen dat dit niet zijn laatste WK was', waren de veelzeggende woorden van Scaloni. De bondscoach zal altijd een plekje vrijhouden voor de superster. 'Het shirt met rugnummer 10 moet altijd voor hem bewaard blijven. Als hij beslist om te stoppen, gaan we verder kijken', doelt hij op het mogelijk met pensioen sturen van het rugnummer. 'Maar we blijven hoop houden.'

In 2001 nam Argentinië al het besluit om rugnummer 10 met pensioen te sturen, als eerbetoon aan Diego Maradona. De FIFA accepteerde dit echter niet, waarna het nummer weer in gebruik werd genomen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.