Götze zorgt met indrukwekkende statistieken voor discussie in Duitsland

Reacties

Mario Götze speelde in november 2017 zijn laatste interland, maar toch wordt in Duitsland steeds nadrukkelijker gesproken over een plek in de WK-selectie voor de spelmaker. In dienst van Eintracht Frankfurt maakt Götze dit seizoen een goede en fitte indruk.

Götze zorgt met indrukwekkende statistieken voor discussie in Duitsland
© Pro Shots

Götze heeft een vaste basisplaats bij Eintracht en blijkt een van de meest actieve spelers in de Bundesliga. Hij liep 77,2 kilometer in zeven competitiewedstrijden; slechts negen spelers in de gehele competitie maakten meer meters. Als het aankomt op 'intensieve sprints' staat Götze met een totaal van 632 bovenaan. De precieze definitie van een 'intensieve sprint' wordt niet verstrekt door databureaus, maar het gaat om een loopbeweging waarbij de snelheid aanzienlijk toeneemt.

© Pro Shots

Bij Eintracht is men niet verbaasd over de statistieken, zo schrijft het Duitse Sport1. Bij PSV scoorde Götze immers ook hoog op het gebied van snelheid en afgelegde afstand. Verder wordt ook de spelintelligentie van de aanvallende middenvelder geroemd. 'Hij zet opponenten op het verkeerde been en creëert daarmee ruimte voor Randal Kolo Muani, Jesper Lindstrøm of Daichi Kamada om de diepte in te duiken. Tegenstanders richten zich op Götze', aldus Sport1.

Sebastian Rode, de aanvoerder van Eintracht, stelt dat de dertigjarige Götze in fysiek opzicht 'in de vorm van zijn leven' is. 'Ik heb hem altijd een geweldige voetballer gevonden, maar zo fit als nu heb ik hem nog nooit gezien.' Rode is bij uitstek geschikt om die beoordeling te maken, want hij speelde bij zowel Bayern München als Borussia Dortmund al jarenlang samen met Götze. De Duitse nationale ploeg speelt op 16 november, vier dagen voor de start van het WK, een vriendschappelijk duel met Oman en het is de vraag of Götze dan bij de selectie zit.

Eerder deze maand verzekerde bondscoach Hansi Flick dat de ex-PSV'er in de gaten wordt gehouden. 'Hij doet het goed. Ik ben erg tevreden over zijn ontwikkeling in de afgelopen jaren. Als hij zichzelf blijft tonen, maakt hij alle kans om op de WK-trein te springen', liet Flick weten voorafgaand aan de voorbije interlandperiode. Götze, in Duitsland een nationale held door het beslissen van de WK-finale van 2014, droeg 63 keer het shirt van Die Mannschaft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.