Flick haalt debutant bij Duitsland en ziet Götze nog op de WK-trein stappen

Reacties

Armel Bella-Kotchap is voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg van Duitsland. De twintigjarige verdediger van Southampton maakt deel uit van de 24-koppige selectie voor de Nations League-wedstrijden tegen Hongarije (23 september) en Engeland (26 september).

Flick haalt debutant bij Duitsland en ziet Götze nog op de WK-trein stappen
© Pro Shots

Bella-Kotchap, die al negen wedstrijden speelde voor Duitsland Onder-21, transfereerde in de zomer van VfL Bochum naar Southampton. Hij bleef in de eerste competitiewedstrijd op de bank, maar veroverde daarna een vaste basisplaats. Met zijn plek in de selectie dingt Bella-Kotchap nu ook mee naar deelname aan het WK met Duitsland.

Mede door de oproep voor de debutant is er geen plek voor bijvoorbeeld Mats Hummels, die na het EK van vorig jaar niet meer tot de selectie behoorde. Bondscoach Hansi Flick lijkt de voorkeur te geven aan jongere spelers, wat ook blijkt uit de oproep van de 22-jarige Nico Schlotterbeck (Borussia Dortmund). Toch liet Flick donderdagmiddag op de persconferentie de deur open voor Hummels.

Flick vond dat de verdediger van Borussia Dortmund woensdag 'tachtig minuten lang' op topniveau verdedigde tegen Manchester City (2-1 nederlaag) en een 'uitstekende wedstrijd' speelde. Hij weidde ook uit over het perspectief voor Mario Götze, die in 2017 zijn laatste interland speelde en dit seizoen een vaste waarde is bij Eintracht Frankfurt.

'We houden Mario in de gaten', verzekerde Flick. 'Hij doet het goed. Ik ben erg tevreden over zijn ontwikkeling in de afgelopen jaren. Als hij zichzelf blijft tonen, maakt hij alle kans om op de WK-trein te springen.' Dat geldt volgens Flick ook voor spelers als Jonathan Tah (Bayer Leverkusen), Lukas Klostermann en Benjamin Henrichs (beiden RB Leipzig), die er nu niet bij zijn.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

VI telt af naar Qatar. Wekelijks kijkt een prominent vooruit naar het WK. In de eerste editie vertelt oud-international Rinus Israël hoe hij met Oranje zou spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.