Götze woedend op scheidsrechter: 'Ik snap het gewoon niet'

PSV werd donderdag uit de Europa League gekegeld door Real Sociedad (3-0) en het chagrijn bij Mario Götze was enorm. De middenvelder was vooral boos over het optreden van scheidsrechter Felix Zwayer, die in de ogen van zijn landgenoot constant verkeerde beslissingen nam.

Real Sociedad
3 - 0
PSV
PSV

Götze liep gefrustreerd over het veld en dat had nog niet eens zozeer met het wedstrijdverloop te maken. 'Als je de wedstrijd ziet en de manier waarop de scheidsrechter de wedstrijd leidde… Ik snap het gewoon niet', bromde de Duitser voor de camera van PSV TV. 'Ik was daar niet blij mee. Als je ziet hoeveel gele kaarten wij kregen en hoe zij speelden, en hoe ze dingen deden die we liever niet zien in het voetbal... Als scheidsrechter moet je dat gewoon zien.'

Götze was niet alleen boos vanwege de penalty voor Sociedad en de rode kaart (twee keer geel) voor Ibrahim Sangaré. 'Ik moet het nog bekijken vanuit zijn perspectief, maar uiteindelijk moet je het over de hele wedstrijd zien. Als je ziet hoe hij die negentig minuten leidde, dan is dat niet de juiste manier', bromde Götze over Zwayer. 'Zeker in dit soort beslissende duels, dan moet je dat beseffen en honderd procent zijn. Daarom was ik boos op het veld. Er werden ook veel overtredingen op mij gemaakt en ik heb geen een gele kaart gezien.'

PSV moet volgens Götze ook in de spiegel kijken. Het was simpelweg niet voldoende wat de Eindhovenaren lieten zien tegen Sociedad. 'Misschien hadden wij veel balbezit, maar zij verdedigden goed. Wij waren in de laatste fase niet doortastend genoeg', had Götze gezien. 'Dat moeten we verbeteren. We raakten nog de lat in de eerste helft en hadden nog wel wat momenten, maar zij waren wél scherp. Het is teleurstellend voor ons.'

PSV gaat door de nederlaag bij Sociedad verder in de Conference League. De ploeg moet eerst een tussenronde spelen: