Götze verlengt contract: 'Hij wordt steeds meer een bepalend gezicht'

Reacties

Mario Götze is ervan overtuigd dat zijn toekomst bij Eintracht Frankfurt ligt. De dertigjarige aanvallende middenvelder verlengde zijn contract vrijdag met een jaar. Daardoor ligt hij nu tot de zomer van 2026 vast.

Götze verlengt contract: 'Hij wordt steeds meer een bepalend gezicht'
© Pro Shots

Götze keerde vorige zomer terug in de Bundesliga na een verblijf van twee jaar bij PSV in de Eredivisie. Na het vertrek van trainer Roger Schmidt trok ook Götze de deur van het Philips Stadion achter zich dicht. Frankfurt klopte aan en nam de spelmaker over van de Eindhovenaren. In zijn eerste seizoen bij Eintracht scoorde Götze drie keer in 32 Bundesliga-duels.

Bij Frankfurt is men erg blij met het nieuws, een dag voor de Duitse bekerfinale tegen RB Leipzig. 'Mario past uitstekend bij ons, als persoon en als speler. Hij wordt steeds meer een van de bepalende gezichten van Eintracht. We wisten afgelopen zomer dat we een geweldig persoon en speler binnenhaalden', vertelt sportief directeur Markus Krösche.

De club ziet Götze als een van de hoekstenen van het elftal. 'Zijn vroege contractverlenging geeft ons zekerheid op een bepalende positie. Dit onderstreept ook onze ambitie om naast jonge spelers die zich kunnen ontwikkelen ook ervaren spelers aan de club te binden.'

Götze voelt zich thuis bij Eintracht, vertelt hij op de clubsite. 'Ik heb de club en de stad in mijn hart gesloten. Ik zie hier een toekomst voor mezelf en ik wilde vroeg duidelijkheid geven. Ik ben sterk overtuigd van het potentieel van Eintracht.' De Europa League-winnaar van vorig jaar eindigde dit seizoen op de zevende plaats in de Bundesliga.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eintracht Frankfurt
Meer over Eintracht Frankfurt
Meer M. Götze
Meer over M. Götze
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.