Götze definitief niet inzetbaar tijdens finale op Wembley

Mario Götze komt niet in actie tijdens de Champions League-finale van zaterdag op Wembley. De aanvallende middenvelder van Borussia Dortmund ondervindt te veel hinder van een spierscheuring die hij opliep in de halve finales tegen Real Madrid.

Götze definitief niet inzetbaar tijdens finale op Wembley

De Duitse international hervatte dinsdag voor het eerst sinds eind april de groepstraining, maar moest de oefensessie geblesseerd verlaten. 'De finale was mijn doel en ik heb daar hard voor gewerkt. Het spijt me dat ik het team in deze belangrijke wedstrijd niet kan helpen', meldt Götze op de clubwebsite.

Lange tijd was het twijfelachtig of de sterspeler in actie zou komen tegen de club die hij vanaf volgend seizoen dient. Het definitief afhaken van de nummer tien van Dortmund is een bittere pil voor trainer Jürgen Klopp.

De aanvallend ingestelde speler is een van de beste aangevers van deze voetbaljaargang in het miljoenenbal. Liefst vijf keer bracht Götze een teamgenoot in stelling, terwijl hij zelf twee treffers aantekende.

Volgend seizoen speelt de technisch vaardige Götze voor Bayern München, de tegenstander van zaterdag in Londen. De overstap naar de grote rivaal zorgde voor de nodige commotie bij de Dortmund-fans. Götze speelde vier seizoenen voor Dortmund. In die periode kwam hij tot 84 competitiewedstrijden, waarin hij 21 keer trefzeker was.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen