Gosens wacht nog op belletje van KNVB: 'Voel me Nederlands en Duits'

Reacties

Robin Gosens heeft naar eigen zeggen nog geen keuze gemaakt over zijn interlandloopbaan. De 25-jarige vleugelverdediger van Atalanta Bergamo zou zowel voor het Nederlands elftal als de Duitse nationale ploeg kunnen uitkomen, maar heeft nog niks gehoord.

Gosens wacht nog op belletje van KNVB: 'Voel me Nederlands en Duits'
© Pro Shots

Gezien de uitstekende prestaties van Gosens in de Serie A lijkt het een kwestie van tijd voordat hij zich international mag noemen, maar tot een debuut is het nog niet gekomen. De voormalig speler van Vitesse, FC Dordrecht en Heracles Almelo is geboren in Duitsland, maar heeft een Nederlandse vader en zou dus ook voor Oranje kunnen uitkomen.

'Ik voel mij ook zowel Nederlands als Duits', vertelt Gosens, dit seizoen al goed voor zeven Serie A-goals, deze zondag tegenover de NOS. 'Ik ben net over de grens in Duitsland opgegroeid dus aan de ene kant voel ik mij Duits, maar ik heb ook lang in Nederland gevoetbald. Het zijn allebei voetbalgekke landen en landen die leven voor het voetbal.'

Gosens benadrukt dat beide landen dus een optie zijn. 'Als ik echt moet kiezen, vind ik het een lastige keuze. Persoonlijk heb ik nog niks gehoord van beide kanten. Ik hoor vooral de media daarover', stelt de ploeggenoot van Hans Hateboer en Marten de Roon, die in 2017 overkwam van Heracles en afgelopen winter nog werd gelinkt aan een transfer naar Chelsea.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Atalanta
Meer over Atalanta
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.