'Gosens kandidaat nummer één voor vacature bij Barcelona'

Reacties

Robin Gosens heeft zich in de kijker gespeeld bij Barcelona. De wingback van Atalanta Bergamo wordt in Camp Nou gezien als de perfecte concurrent voor Jordi Alba, zo meldt Sport vol overtuiging.

'Gosens kandidaat nummer één voor vacature bij Barcelona'
© Pro Shots

Bij het analyseren van de selectie zijn de beleidsbepalers van Barça tot de conclusie gekomen dat er versterking nodig is voor de positie links in de verdediging. Voor de 32-jarige Jordi Alba breekt de herfst van zijn carrière aan en Júnior Firpo zou niet voldoen als back-up, de 24-jarige vleugelverdediger mag zelfs vertrekken.

Met zijn aanvalslust heeft Gosens dit seizoen grote indruk gemaakt op de scouts van Barcelona. Als aanvallende vleugelverdediger heeft de 26-jarige Duits international elf keer gescoord in de Serie A. Hij imponeerde met zijn loopvermogen en verdiende ook een plek in de Duitse EK-selectie. Een toptransfer moet de volgende beloning worden in de opmerkelijke loopbaan van Gosens, die via FC Dordrecht en Heracles Almelo opklom naar de top van de Serie A.

Gosens heeft nog een contract tot medio 2022 bij Atalanta, dat derde is geworden in Italië. De vraagprijs zou oorspronkelijk veertig miljoen euro bedragen, maar bij Barça is er de hoop dat die prijs gedaald is vanwege de dreiging van een transfervrij vertrek. Gosens staat bovenaan een lijstje met verder voormalig NAC Breda- en PSV-verdediger Angeliño (RB Leipzig) en José Gayà (Valencia) als opties. Vanwege de financiële problemen in Camp Nou hoopt Barça door speler(s) in ruil aan te bieden de deal mogelijk te maken. Firpo is daar een logische kandidaat voor.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.