Gosens maakt droomtransfer naar Serie A-revelatie Atalanta

Reacties

Robin Gosens vertrekt per direct naar Atalanta Bergamo. De linksback van Heracles Almelo heeft een contract voor drie seizoenen, met een optie op nog twee jaar, getekend bij de nummer vier van Italië.

Gosens maakt droomtransfer naar Serie A-revelatie Atalanta

Gosens reageert op de clubsite van Heracles enigszins verrast op zijn fraaie overstap. 'Voor mij is dit een ongelofelijke transfer. Ik ga naar de nummer vier in een topcompetitie als de Serie A en speel dus komend jaar in de Europa League', straalt de 22-jarige Duitser.

De linkspoot maakte op jonge leeftijd de overstap van VfL Rhede naar Vitesse, waar hij de rest van de jeugdopleiding doorliep. Na een huurperiode bij FC Dordrecht maakte hij in 2015 de overstap naar Heracles. Dit seizoen was Gosens één van de sterkhouders achterin bij de Heraclieden, die het seizoen op een tiende plaats afsloten.

'Ik heb twee prachtige jaren gehad bij Heracles Almelo. De club heeft mij de kans gegeven om me door te ontwikkelen, daar ben ik ze enorm dankbaar voor. Ik zal de mensen in Almelo zeker gaan missen, maar blijf de club vanuit Bergamo op de voet volgen', vertelt Gosens.

Bij Atalanta krijgt Gosens onder anderen te maken met ex-Eredivisionist Hans Hateboer. De Nederlander kwam afgelopen zomer over van FC Groningen en kende een moeizaam eerste seizoen. Door de knappe vierde plaats in de Serie A speelt Atalanta volgend seizoen in de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.