Gorter jaagt op meer speeltijd en vertrekt na hectische periode bij ADO

Reacties

ADO Den Haag heeft per direct afscheid genomen van Donny Gorter. Het contract van de 31-jarige middenvelder annex verdediger is ontbonden. Op de website meldt ADO dat de reden een gebrek aan speeltijd is.

Gorter jaagt op meer speeltijd en vertrekt na hectische periode bij ADO
© Pro Shots

Gorter stond sinds begin 2017 onder contract in de Residentiestad, maar speelde in totaal maar 31 duels voor ADO. Dit seizoen kwam hij nog geen enkele keer in actie, terwijl hij vorig seizoen ook maar tot twee optredens in de Eredivisie kwam.

'Natuurlijk had ik, zeker in de afgelopen periode, op meer speeltijd gehoopt', legt Gorter zijn vertrek uit. 'Daarom is dit het beste voor beide partijen. Het is jammer dat het op deze manier is gelopen, maar ik kijk toch met een positief gevoel terug op mijn periode bij ADO Den Haag.'

Enkele weken geleden kwam Gorter nog in het nieuws door een ruzie met assistent Edwin de Graaf. Laatstgenoemde vertrok aan het begin van deze maand bij de club, de situatie werd door ADO 'een vervelende privézaak die de club deels raakt' genoemd.

Gorter kan door de contractontbinding als transfervrije speler op zoek naar een nieuwe club. Daardoor hoeft hij, net als zijn potentiële nieuwe werkgever, geen rekening te houden met het sluiten van de transfermarkt. ADO nam deze winter al afscheid van vijf andere spelers: Mike Havekotte, Robin Polley, Thom Haye en Milan van Ewijk werden verhuurd, terwijl de huurperiode van Pawel Cibicki juist werd afgebroken.

Bekijk hier al onze video's
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.