Gomes zou komst manager keeperszaken bij PSV toejuichen

Reacties

Als de positie onder de lat deze zomer goed wordt ingevuld, kan PSV voorlopig vooruit. Mede omdat Abe Knoop zich nu als keeperstrainer mag bewijzen bij PSV 1. Maar dat er vervolgens meer en beter beleid gemaakt moet worden op keepersvlak realiseren ze zich intern ook.

Gomes zou komst manager keeperszaken bij PSV toejuichen
© Pro Shots

Een coördinator keeperszaken die zich bezighoudt met beleid in de opleiding, in de scouting en wellicht ook met het aantrekken van doelmannen voor zowel het eerste elftal, Jong PSV en het eerste elftal is een oplossing waar door voormalig PSV-keepers al nadrukkelijk over is gesproken. Het keepersvak is heel specialistisch en het wordt alleen nog maar specialistischer, gezien de ontwikkeling van het voetbal, waarin details meer en meer de doorslag zullen gaan geven.

'Ik vind dat een heel goed idee', zegt Heurelho Gomes. De Braziliaan stond van 2004 tot 2008 in het doel bij PSV en O Goleiro Grande werd vier keer kampioen. 'Een manager keeperszaken kan voorkomen wat er nu de afgelopen jaren is gebeurd bij PSV. Die heeft zicht en invloed op het beleid in de jeugd en bij het eerste elftal. Het is een vak apart dat je er niet zo even bij doet', weet de 41-jarige Braziliaan, die onlangs terugkeerde bij PSV als ambassadeur van de club.

In die rol is Gomes natuurlijk bereid mee te denken. 'Ik denk dat de mensen binnen de club capabel genoeg zijn, maar als ze mijn hulp willen, zal ik helpen en analyseren. Ik heb bij de club ook in het algemeen al over het keepersvak gesproken. Ik zie de toekomst niet somber in, er komt bij PSV heus weer een heel goede keeper. Maar dat het nu veel aandacht krijgt, is goed en nodig voor de toekomst', aldus Gomes , die benadrukt dat kwaliteit alleen niet genoeg is. 'Mentaal moet je ongelooflijk sterk zijn.'

Lees op VI PRO alle achtergronden over het keepersprobleem van PSV.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.