Gomes bezorgt Spurs zege, veerkrachtig City speelt gelijk

Door voortreffelijk keeperswerk van Gomes hield Tottenham Hotspur het aanvallende Sunderland van zich af en won met 2-0. Manchester City kwam niet verder dan 3-3 tegen Burnley. De miljoenenploeg kwam met 2-0 achter, kantelde de score, maar moesten toch genoegen nemen met een remise.

Manchester City-Burnley 3-3In een boeiend duel toonde Manchester City -met Nigel de Jong negentig minuten op de bank- veerkracht, maar de ploeg ging in blessuretijd toch niet met de winst aan de haal. Burnley opende brutaal tegen de miljoenenformatie. Na hands van Joleon Lescott benutte Graham Alexander na zeventien minuten een strafschop. Iets na het half uur verdubbelde Steven Fletcher de voorsprong voor Burnley, hij deed dit op aangeven van oud-NEC'er Chris Eagles.

Nog voor rust bracht Shaun Wright-Phillips The Citizens terug in de wedstrijd. In de 54ste en 57ste minuut leken Kolo Touré en Craig Bellamy de zege zelfs veilig te stellen voor de ploeg van Mark Hughes, maar Kevin McDonald tekende in de slotfase echter voor de gelijkmaker: 3-3.

Tottenham Hotspur-Sunderland 2-0Sunderland was zeker niet de mindere van Tottenham Hotspur, maar trof een Heurelho Gomes in topvorm. De Braziliaanse oud-doelman van PSV onderscheidde zich met diverse fabelachtige reddingen, waaronder een strafschop van Darren Bent. Gomes was van grote waarde voor de Londenaren.

Robbie Keane had in de openingsfase voor een voorsprong gezorgd voor The Spurs. Zijn goal luidde een pittig offensief in van Sunderland, dat zich echter stuk liep op Gomes. In de 68ste minuut besliste Tom Huddlestone het duel. Goed gelanceerd door Jermaine Defoe brak hij met zijn doelpunt het verzet van de moedige bezoekers: 2-0.

Aston Villa-Bolton Wanderers 5-1Aston Villa bleef voor het vijfde duel op rij ongeslagen en gaf en passant Bolton Wanderers een forse tik op de neus. Op aangeven van John Carew vond Ashley Young binnen vijf minuten al het net. De Noor bereidde ook de tweede treffer van Gabriel Agbonlahor voor. Johan Elmander zorgde voor Bolton kort voor rust voor een laatste teken van leven: 2-1.

Zeven minuten na rust was het Carew zelf die de marge vergrootte. Een kwartier voor tijd pikte James Milner ook zijn doelpunt mee. Vlak daarvoor had hij nog een strafschop gemist. Het slotakkoord kwam kort daarna van Carlos Cuéllar die de 5-1 eindstand op het scorebord kopte.

Blackburn Rovers-Portsmouth 3-1Portsmouth blijft hekkensluiter na de 3-1 nederlaag tegen Blackburn Rovers. Jamie O'Hara bracht Pompey na een kwartier nog wel op voorsprong, maar na rust stelde Blackburn orde op zaken. Twee goals van Jason Roberts en een treffer van Ryan Nelsen bezorgden de thuisploeg de overwinning.