Goedlachse winteraankoop maakt Klopp vrolijk: 'Dit heb ik nog nooit gehad'

Reacties

Winteraankoop Luis Díaz heeft zich nu al enorm geliefd gemaakt bij Jürgen Klopp. Tijdens het persmoment richting het bezoek aan Internazionale in de achtste finale van de Champions League stond de Liverpool-manager stil bij de eerste weken van de 25-jarige Colombiaan op Anfield.

Goedlachse winteraankoop maakt Klopp vrolijk: 'Dit heb ik nog nooit gehad'
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
0 - 2
Liverpool
Liverpool

'Hij is een topgozer en een topspeler', meldde Klopp. 'Natuurlijk is het met elke nieuwe speler hetzelfde: hij heeft tijd nodig om te wennen. Maar hij is ongelooflijk goed.'

De aanvaller kwam vorige week tijdens de midweekse speelronde van de Premier League negentig minuten in actie tegen Leicester City, maar kreeg zondag tegen Burnley geen speelminuten. De keuze is dan ook reuze voor Klopp, die verder onder anderen kan beschikken over Sadio Mané, Roberto Firmino, Mohamed Salah en Jota.

Díaz maakte niet bepaald een aangeslagen indruk na zijn reservevol tegen de ploeg van Erik Pieters en Wout Weghorst. 'Hij is echt dol op het spelletje. Tijdens de trainingen blijft hij maar lachen. Dat heb ik nog nooit gehad met een speler, het is gekkenwerk.'

FC Porto
Tijdens de eerste seizoenshelft kwam Díaz met FC Porto nog twee keer uit tégen Liverpool. Scoren deed hij niet, maar tegen AC Milan was de Colombiaan zowel uit als thuis trefzeker. Sinds enkele seizoenen mogen spelers die een wintertransfer maken 'gewoon' uitkomen in de Champions League voor hun nieuwe werkgever, zelfs al zijn ze namens een andere club dat seizoen in actie gekomen in het miljardenbal.

Op VI PRO stond onlangs een uitgebreid portret van Luis Díaz:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.