Goede vorm Kobayashi beloond met plek in Japanse selectie

Reacties

De goede vorm van Yuki Kobayashi is in eigen land niet onopgemerkt gebleven. Bondscoach Vahid Halilhodzic heeft de middenvelder van SC Heerenveen opnieuw opgeroepen voor de nationale ploeg van Japan die op 15 november een cruciale interland speelt in Tokyo tegen het Saoedi-Arabië van Bert van Marwijk.

Goede vorm Kobayashi beloond met plek in Japanse selectie

Op 11 november speelt Japan als voorbereiding nog een oefeninterland tegen Oman.

De 24-jarige Kobayashi werd door Heerenveen aan het begin van het seizoen overgenomen van Jubilo Iwata. Daar was Kobayashi de meest offensieve middenvelder. Bij Heerenveen heeft hij zich uitstekend ontwikkeld in een wat meer defensieve rol. Kobayashi speelde afgelopen zomer zijn eerste interland voor Japan in de oefenwedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina. In de daaropvolgende kwalificatie-interlands tegen de Verenigde Arabische Emiraten, Thailand, Irak en Australië was Kobayashi er niet bij.

In Groep B van de Aziatische kwalificatie voor het WK van 2018 in Rusland neemt Japan een derde plaats in met zeven punten uit vier duels. Saoedi-Arabië staat eerste met tien punten uit vier duels. De eerste twee ploegen uit de poule plaatsen zich rechtstreeks voor Rusland, de nummer drie speelt een play-off met de nummer drie uit de andere Aziatische kwalificatiepoule.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.