Goede uitgangspositie Nigeria door overwinning bij Ethiopië

Door een 2-1 zege bij Ethiopië in de play-offs in de strijd om WK-kwalificatie is Nigeria een stap dichter bij het WK gekomen. Emmanuel Emenike blonk uit met twee treffers.

Bij Nigeria speelde Ahmed Musa (voormalig speler VVV-Venlo) negentig minuten mee, terwijl Uche Nwofor (SC Heerenveen) op de bank bleef. Ethiopië nam in eigen huis het initiatief en dat leverde in de 56ste minuut een voorsprong op. Een voorzet van Behailu Assefa werd gepakt door Nigeria-doelman Vincent Enyeama, maar scheidsrechter Néant Alioum oordeelde dat de bal de lijn gepasseerd had.

Daarna liet Afrika Cup-winnaar Nigeria zien wat het in zijn mars heeft. Via een snoeihard schot van Emenike kwam het in de 67ste minuut op gelijke hoogte. De paal voorkwam dat Musa de bezoekers tien minuten voor tijd een voorsprong namen. Een benutte strafschop van Emenike in de slotfase zorgde alsnog voor een 2-1 zege van Nigeria.

Daarmee heeft Nigeria een uitstekende uitgangspositie om voor de vijfde keer het WK te bereiken. Ethiopië was nog nooit actief op een WK. De return vindt plaats op 16 november.