Goede spel van Dest valt ook in Spanje op: 'Geen angstclausule'

Reacties

Sergiño Dest heeft zich met zijn sterke spel bij PSV ook weer in de kijker van Spaanse media gespeeld. De Barcelona-huurling wordt belicht door de krant Sport, dat hem aanmerkt als potentieel gevaar voor Barça in de knock-outfase van de Champions League.

Goede spel van Dest valt ook in Spanje op: 'Geen angstclausule'
© Pro Shots

Dest verpieterde in de voorbije seizoenen in hele periodes. Barcelona liet de 23-jarige ex-Ajacied in de zomer van 2022 al op huurbasis naar AC Milan vertrekken nadat hij in de Catalonië was gezakt in de hiërarchie. De Amerikaans international kon in San Siro amper zijn kwaliteiten tonen. Dest kwam in de Serie A maar tot iets meer dan driehonderd speelminuten.

Bij PSV lukt het de vleugelverdediger weer om op te vallen, onder meer met aanvallende impulsen. Dat is ook terug te zien in de statistieken. Geen verdediger in de Eredivisie heeft dit seizoen meer dribbels voltooid dan Dest, die bij de Eindhovenaren meestal vanaf links speelt. 'Hij wint vertrouwen en haalt zijn niveau weer', concludeert Sport. 'Het is zoals het gezegde: soms moet je één stap terug doen om er twee vooruit te kunnen zetten.'

Speler Aantal voltooide dribbels
Sergiño Dest (PSV) 25
Siebe Horemans (Excelsior) 22
Arthur Zagré (Excelsior) 21
Carlens Arcus (Vitesse) 14
Jorrel Hato (Ajax) 12

Barcelona geldt als een van de zeven mogelijke tegenstanders voor PSV bij de start van de knock-outfase van de Champions League. Het grote Spaanse sportmedium loopt een halve week voor de loting alvast vooruit op een mogelijke confrontatie en meldt dat Barcelona geen clausule van de angst heeft laten opnemen in de huurovereenkomst. Een angstclausule, zo wordt het in Spanje genoemd als de verhurende partij regelt dat een huurling niet in actie kan komen tegen de club waar hij door verhuurd wordt.

In de huurovereenkomst werd wel een koopoptie opgenomen. Zoals VI eerder meldde bedraagt die naar verluidt tien miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.