Goede prestatie tegen Ajax voelt als nieuwe start voor Zahavi

Reacties

Eran Zahavi maakte op indrukwekkende wijze zijn rentree bij PSV, met twee goals tegen Ajax had de spits een zeer groot aandeel in het gelijkspel in Amsterdam. Voor de Israëliër voelde deze wedstrijd als een nieuwe start, na blessureleed en een zwaar jaar.

Goede prestatie tegen Ajax voelt als nieuwe start voor Zahavi
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 2
PSV
PSV

Zahavi kwam afgelopen zomer naar PSV vanuit China, waar hij al een half – door corona afgebroken – seizoen had afgewerkt. Tijdens zijn debuut voor PSV scoorde Zahavi, maar in de Eredivisie kon de spits niet zijn gemiddelde van de afgelopen jaren halen. 'Ik heb niet altijd mijn waarde kunnen tonen', bekent Zahavi bij ESPN.

Voor het duel met Ajax kwam Zahavi op 3 december voor het laatst in actie, de spits kreeg vorig jaar te maken met het coronavirus en blessureleed. 'Maar ik voel me goed en hopelijk kan ik zo doorgaan. Ik heb lang niet gespeeld en het was een moeilijke start voor me bij PSV, dit voelt voor mij als een nieuwe start', aldus de spits die een hoog cijfer kreeg voor zijn optreden tegen Ajax.

Aanvoerder Denzel Dumfries van PSV had vrede met het resultaat in Amsterdam. 'Als je naar de tweede helft kijkt, kan ik wel leven met een punt. Het is een terechte uitslag. We begonnen goed, precies zoals we wilden. Maar op een gegeven moment voelde ik dat Ajax sterker werd. Op sommige momenten moeten we daar slimmer mee omgaan. Over de hele wedstrijd is 2-2 wel terecht.'

PSV toonde opnieuw verval in de tweede helft. Dat gebeurde de Eindhovenaren dit seizoen al vaker. Dumfries: 'Ik heb er niet echt een verklaring voor. In sommige wedstrijden tonen we verbetering, maar tegen Ajax weet je dat zij kansen gaan creëren. Zoals ik al zei, daar moeten we dan iets slimmer mee omgaan op sommige momenten.'

Door het gelijkspel blijft PSV op een punt van Ajax staan. Nummer drie Feyenoord won eerder op de zondag van Sparta Rotterdam en kruipt zodoende dichterbij.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.