Goed nieuws uit Arnhem: Vitesse verwacht seizoen uit te spelen

Reacties

Vitesse heeft na maandenlang onophoudelijk zorgwekkende berichten nu eens goed nieuws voor de achterban. De Arnhemse club kan 'met enige zekerheid' zeggen dat het seizoen wordt uitgespeeld.

Goed nieuws uit Arnhem: Vitesse verwacht seizoen uit te spelen
© Pro Shots

Dat doet Vitesse op de clubwebsite. Dinsdag werden de werknemers van de hekkensluiter van de Eredivisie bijgepraat over de stand van zaken. De clubleiding schetste een ander beeld dan het doemscenario van een acuut faillissement, zoals het dinsdag veel op internet circuleerde. Dat is, in elk geval op dit moment, niet aan de orde.

'De afgelopen dagen en uren zijn er veel speculaties verschenen over de licentie en financiën van Vitesse. Alhoewel de club nog enorme uitdagingen heeft kan het wel met enige zekerheid zeggen dat het uitspelen van het seizoen niet (meer) in gevaar is. Door onder andere het naar voren halen van verwachte inkomsten uit sponsorgelden en seizoenkaarten kunnen we het seizoen uitspelen', schrijft de club.

Voorts meldt Vitesse dat de licentiecommissie van de KNVB zich binnen enkele dagen zal uitspreken over het reddingsplan dat de bekerwinnaar van 2017 heeft ingediend teneinde ook volgend seizoen een licentie voor het profvoetbal te bemachtigen. Edwin Reijntjes, samen met Paul van der Kraan crisismanager in Gelredome, heeft al verteld dat het plan rekening houdt met de inmiddels bijna onafwendbare val naar de Keuken Kampioen Divisie. Vitesse speelt sinds 1989 onafgebroken in de Eredivisie.

De problemen zijn daarmee uiteraard niet opgelost, zo meldt de club zelf ook. Recent verscheen op VI PRO een uitgebreide reconstructie van hoe de puinhoop in de Gelderse hoofdstad zo groot kon worden:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.