Godts na drie maanden terug in selectie van Jong Ajax

Reacties

Mika Godts staat voor zijn rentree bij (Jong) Ajax. De Belgische buitenspeler lag er zo'n drie maanden uit met een hamstringblessure, vrijdagavond zit hij bij de wedstrijdselectie van de beloften.

Godts na drie maanden terug in selectie van Jong Ajax
© Pro Shots
ADO Den Haag
ADO Den Haag
2 - 1
Jong Ajax
Jong Ajax

Voor Godts ging het afgelopen december mis in de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch, op het kunstgras in Brabant ging Godts zonder dat er een tegenstander in de buurt was naar de grond en moest hij per brancard van het veld. Gevreesd werd voor een kruisbandblessure, maar zo erg werd het uiteindelijk niet.

Toch was Godts nog enkele maanden uit de roulatie. Hij keek vanaf de zijlijn toe hoe het eerste elftal onder trainer John van 't Schip betere prestaties neerzette, inmiddels is de neerwaartse spiraal weer ingezet. Mede door de afwezigheid van flankspelers als Steven Berghuis en Steven Bergwijn zag Van 't Schip zich afgelopen weekend genoodzaakt om zijn systeem te wijzigen.

Met Godts krijgt de coach van Ajax er weer een optie bij, hoewel Godts rustig gebracht wordt in Amsterdam. De Belg, een jaar geleden overgekomen van RC Genk, begint in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag op de bank. Hij speelde dit seizoen twaalf duels voor de beloften, waarin hij zesmaal scoorde. Bij het eerste elftal viel Godts dit seizoen achtmaal in.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.