Goaltjesdief Piroe slaat wéér toe en leidt opmars Leeds United

Reacties

Joël Piroe heeft zaterdagmiddag opnieuw toegeslagen in het Championship. De spits maakte alweer zijn vierde treffer voor Leeds United. Daardoor is de club bezig aan een opmars.

Goaltjesdief Piroe slaat wéér toe en leidt opmars Leeds United
© Pro Shots
Leeds United
Leeds United
3 - 0
Watford
Watford

'Van zomeraankoop Piroe droop het tempo, de kracht en de creativiteit af', schreef de Daily Mail afgelopen week al. Diverse Britse media sloten zich daarbij aan, nadat Piroe Leeds met twee doelpunten langs Millwall had geholpen. Een week later sloeg de goaltjesdief opnieuw toe.

Op het eigen Elland Road had Leeds geen genade met Watford. Al had de club het aanvankelijk nog lange tijd lastig met de gasten. Tot Piroe toesloeg. De spits stond na ruim een uur spelen op het juiste moment op de juiste plaats en schoot zijn ploeg op voorsprong.

Na de bevrijdende treffer kon Leeds uitlopen. Sam Byram en Jaidon Anthony maakten de tweede en derde treffer, waardoor Leeds alweer voor de zesde competitiewedstrijd op rij ongeslagen bleef. En dat na een stroeve seizoenstart, waarin na drie duels slechts twee punten verzameld werden.

Opmerkelijk is de opwaartse spiraal die ingezet is sinds de entree van Piroe. In de slotweek van de transfermarkt nam Leeds de spits over van Swansea City, waarna hij meteen impact had. Sinds de komst van Piroe pakte Leeds in vijf duels elf punten, terwijl de aanvaller vier keer kon scoren. Overigens stonden ook Pascal Struijk en Crysencio Summerville in de basisopstelling van Leeds.

Leicester City
Leicester City
1 - 0
Bristol City
Bristol City

In de schaduw van Piroe liet ook good-old Jamie Vardy zaterdag zien nog altijd van waarde te zijn. De spits maakte de enige treffer voor Leicester City tijdens de overwinning op Bristol City. Dat deed hij vanaf de strafschopstip, waarna Vardy zijn treffer uitdagend vierde voor het vak met de meegereisde fans van Bristol City. Leicester is na acht wedstrijden koploper.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Championship

Stand Championship 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Leicester City
44
30
4
10
86-39
+47
94
2
Leeds United
45
27
9
9
80-41
+39
90
3
Ipswich Town
44
26
12
6
88-56
+32
90
4
Southampton
45
25
9
11
85-62
+23
84
5
Norwich City
45
21
10
14
79-63
+16
73
* Actueel tot en met 28 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Championship
Meer over Championship
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.