Arsenal heeft voor de derde keer op rij puntenverlies geleden in de Premier League. Tegen Watford ging het na twee goals van Pierre-Emerick Aubameyang nog pijnlijk mis.

Watford
2 - 2
Arsenal
Arsenal

Aubameyang moest het op Vicarage Road zonder zijn aanvalsmaatje Alexandere Lacazette doen. Door de blessure voor de Fransman kwam er een plek vrij en dat leidde tot de rentree in de basis van Mesut Özil. Hij moest samen met Dani Ceballos het spel van de bezoekers vormgeven, maar het viel tegen dat Arsenal niet dominant was. Watford kwam sterk voor de dag bij de eerste wedstrijd sinds het ontslag van Javi Gracia. De coach werd na vier duels zonder zege op straat gezet om de terugkeer van Quique Sánchez Flores mogelijk te maken.

De aardige start moet het voor Sánchez Flores des te frustrerender hebben gemaakt dat het in de 21ste minuut misliep. Sead Kolasinac onderschepte de bal en kon een flink stuk opstomen. Op aangeven van de linksback schoot Aubameyang uit de draai indrukwekkend makkelijk raak: 0-1. De aanval die leidde tot de 0-2 was veel mooier, een die deed denken aan het Arsenal uit de beste tijd met Arsène Wenger. Er gingen twintig passes vooraf aan het afwerken van Aubameyang, die scoorde uit een voorzet van Ainsley Maitland-Niles. Zo leek er niets aan de hand voor Arsenal. Het enige gevaar bij de thuisploeg kwam na de tegengoals eigenlijk van Gerard Deulofeu.

Dramatisch
Watford werd echter terug in de wedstrijd geholpen. In een poging vanaf achteruit op te bouwen, leverde Sokratis Papastathopoulos de bal in zijn eigen strafschopgebied op dramatische wijze in. Via Deulofeu kwam de bal bij Tom Cleverley en de Engelsman schoot hard raak: 1-2.

Het vertrouwen leek door dat doelpunt in één klap weg bij Arsenal. Er werd nog wel geprobeerd verzorgd te voetballen, maar de ploeg kwam maar niet onder de druk van Watford uit. Ondanks drie wissels van manager Unai Emery om nieuwe energie te brengen, was het bijna wachten tot het misging. Dat gebeurde na tachtig minuten, kort na het invallen van Daryl Janmaat. Roberto Pereyra werd net binnen het strafschopgebied neergehaald door David Luiz en benutte zelf de daaropvolgende strafschop.

Arsenal mocht door de verschillende kansen voor Watford nog van geluk spreken dat het daarbij bleef. Bernd Leno redde in de extra tijd geweldig bij een poging van Abdoulaye Doucouré. The Gunners hebben door het gelijkspel nagelaten goede zaken te doen ten opzichte van de concurrenten voor de derde en vierde plek. Arsenal sluit aan in het rijtje van clubs met acht punten; Tottenham Hotspur, Leicester City, Manchester United en Chelsea.

AFC Bournemouth
3 - 1
Everton
Everton

Eerder op de zondag ging Everton onderuit in het zuiden van Engeland. Callum Wilson was bepalend voor de thuisploeg als maker van twee goals. De spits kopte uit een corner de 1-0 binnen na een mislukte poging van Joshua King. Everton kwam met een kopdoelpunt op gelijke hoogte. Dominic Calvert-Lewin, die verrassend de voorkeur kreeg boven Moise Kean, knikte de bal vlak voor rust binnen uit een voorzet van Richarlison.

De Everton-defensie was vorig seizoen al kwetsbaar onder manager Marco Silva en dat bleek tegen Bournemouth nog niet te zijn veranderd. In de 67ste minuut ging het weer bij een standaardsituatie mis, dit keer scoorde Ryan Fraser uit een standaardsituatie. Vijf minuten later sloeg Wilson toe uit een snelle omschakeling: 3-1. Beide clubs hebben nu zeven punten uit vijf duels.