Goalgetter Piroe ondertekent meerjarig contract bij PSV

Reacties

Joël Piroe en PSV zijn eruit. De negentienjarige spits is akkoord met de Eindhovenaren over een nieuw contract, dat hem tot de zomer van 2022 aan de club verbindt.

Goalgetter Piroe ondertekent meerjarig contract bij PSV

De onderhandelingen tussen speler en club liepen al een tijdje. De huidige verbintenis van Piroe liep komende zomer namelijk af. De tiener was daardoor een zeer interessante optie voor meerdere clubs uit het buitenland. Juventus was zeer geïnteresseerd en deed afgelopen zomer zelfs een bod van 2,5 miljoen euro, maar ook onder meer 1899 Hoffenheim en FSV Mainz 05 wilden Piroe graag overnemen.

De jongeling zelf wilde het liefst bij PSV blijven, maar wenste wel enig perspectief op speeltijd. In augustus wordt Piroe twintig, maar hij wacht nog altijd op zijn debuut in de hoofdmacht. Dat heeft alles te maken met de concurrentie op zijn positie. Met Luuk de Jong heeft PSV de topscorer van de Eredivisie in huis, de spits miste dit Eredivisie-seizoen nog geen minuut. Met Maximiliano Romero heeft PSV bovendien een peperdure reserve achter de hand, terwijl Sam Lammers komende zomer terugkeert van een zeer succesvolle huurperiode bij SC Heerenveen.

Spelersprofiel

Piroe


Geboortedatum:
2 augustus 1999
Leeftijd:
24
Geboorteplaats:
Wijchen
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,81 m
Gewicht:
74 kg
Huidige club:
Leeds United

Piroe is ambitieus en wil graag zo snel mogelijk doorbreken in de Eredivisie. De spits had daarom zijn twijfels of hij die kans bij PSV wel zou krijgen en vroeg een gesprek met de club aan. In dat gesprek heeft PSV heel nadrukkelijk het vertrouwen in hem uitgesproken en hem toegezegd dat hij komend seizoen kansen gaat krijgen. Het heeft de aanvaller overtuigd om zijn krabbel onder een driejarig contract in Eindhoven te zetten.

De in Wijchen geboren Piroe is een goede bekende van Mark van Bommel. Onder diens leiding maakte de spits afgelopen seizoen veel indruk bij PSV Onder-19, waar hij 36 keer scoorde in 46 duels. Ook bij de jeugdelftallen van Oranje scoort Piroe, die eerder in de jeugdopleidingen van NEC en Feyenoord actief was, erop los.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Joël Piroe is één van de talenten die we uitlichten in onze serie De Toekomst van Oranje. De aflevering met het PSV-talent komt binnenkort online. De episode met ploeggenoot Cody Gakpo is al wel te zien.

Promo: De Toekomst van Oranje
De Toekomst van Oranje: Cody Gakpo
Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.