Goalgetter Falcao beter dan Messi in Europees verband

Atlético Madrid-aanvaller Radamel Falcao was woensdagavond de grote man in de Europa League-finale tegen Athletic de Bilbao (3-0 zege). De Colombiaanse goalgetter nam twee prachtige treffers voor zijn rekening en mag zich met recht Mister Europa League noemen.

Goalgetter Falcao beter dan Messi in Europees verband

Falcao kroonde zich voor de tweede keer op rij tot topscorer van de Europa League. Vorig seizoen was hij als speler van Porto in het hooftoernooi goed voor zeventien treffers in veertien duels, terwijl hij deze jaargang eindigde op twaalf treffers in vijftien duels.

Inclusief de voorronde van de Europa League van het seizoen 2010/11 (twee play-offduels met RC Genk) staat de Europese teller voor Falcao in de laatste twee seizoenen op dertig goals in 31 duels.

Met die productie zet de spits zelfs de imposante totalen van Barcelona-aanvaller Lionel Messi in de schaduw. Die was de voorbije twee seizoenen goed voor 26 Europese doelpunten (twaalf in 2010/11 en veertien dit seizoen). Daarbij moet wel worden aangetekend dat Messi zijn goals in de Champions League maakte, het hoogste clubtoernooi in Europa.

Falcao schroefde zijn seizoensproductie voor Atlético tegen Bilbao op naar 35 doelpunten in 47 officiële wedstrijden. De Colombiaan scoorde 23 keer in de Primera División en voegde daar twaalf treffers in Europees verband aan toe. In de strijd om de Copa del Rey kwam hij niet tot scoren. (Ramon Min)

Klik op onderstaand beeld voor een grotere weergave <br /><br /> Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's