Thijs Dallinga is in de gewonnen uitwedstrijd tegen Montpellier opnieuw belangrijk geweest voor Toulouse. Les Violets beleven een van hun mooiste weken van het seizoen, mede dankzij de Nederlandse inbreng.

Montpellier
1 - 2
Toulouse
Toulouse

Met een overwinning tegen Annecy plaatste Toulouse zich donderdagavond voor de finale om de Coupe de France, waarin Nantes op 29 april de tegenstander is. Tegen Annecy speelde clubtopscorer Dallinga nog 87 minuten mee. Trainer Philippe Montanier achtte tegen Montpellier de tijd rijp om zijn 22-jarige spits wat rust te gunnen. Dallinga begon op de bank, maar kwam in de negende minuut al binnen de lijnen door een blessure bij Brecht Dejaegere.

Dallinga maakte zijn status als goaltjesdief na ruim een halfuur weer waar. De aanvaller was messcherp toen de bezoekers via Branco van den Boomen plotseling versnelden. Met een goede, strakke pass in de loop lanceerde de door PSV begeerde spelmaker Denis Genreau. De Australiër speelde de bal snel door naar Dallinga, die met een schot in de verre hoek alweer zijn dertiende doelpunt van het seizoen maakte in de Ligue 1.

De 0-1 tegen Montpellier was voor Dallinga al zijn dertiende doelpunt van dit kalenderjaar. De van Excelsior overgekomen aanwinst scoorde sinds de jaarwisseling vier keer in het bekertoernooi en vond negen keer het net in de Franse competitie. In de Ligue 1 heeft Toulouse zondag direct ook een belangrijke stap naar lijfsbehoud gezet. Door de overwinning in Stade de la Mosson is de grens van 38 punten bereikt. Fares Chaibi maakte in de slotfase de 0-2 voor de huidige nummer twaalf van Frankrijk, die door toedoen van Elye Wahi nog wel een treffer incasseerde vlak voor tijd (1-2).