Oranje-gekleurd Toulouse nadert grootste succes uit clubhistorie

Reacties

Toulouse heeft zich geplaatst voor de finale om de Coupe de France. Een late treffer bleek de nekslag voor tweedeklasser Annecy.

Oranje-gekleurd Toulouse nadert grootste succes uit clubhistorie
© Pro Shots
Annecy
Annecy
1 - 2
Toulouse
Toulouse

Annecy, nummer vijftien in de Ligue 2, overleefde met moeite de laatste drie rondes. Steeds was een penaltyreeks nodig om de hoop op de Coupe de France in leven te houden. Ook in de halve finale werd het spannend voor de ploeg van trainer Laurent Guyot.

Met Stijn Spierings, Thijs Dallinga en Branco van den Boomen in de basis zette Toulouse de eerste stap naar de finale. Op aangeven van Van den Boomen opende voormalig AZ-aanvaller Zakaria Aboukhlal na ruim een half uur de score. Via een strafschop van Alexy Bosetti kwam in de extra tijd van de eerste helft het antwoord van Annecy.

In de tweede helft bleef een tweede treffer voor beide teams lang achterwege. Toulouse-invaller Farès Chaïbi voorkwam in de 86ste minuut dat een verlenging nodig was. Hij profiteerde dankbaar van een fout in de defensie van Annecy.

De schrik sloeg Toulouse nog om het hart nadat Annecy in de extra tijd via Moise Sahi Dion andermaal langszij kwam. Op advies van VAR ging er een streep door die treffer en plaatste Toulouse zich voor de eerste keer ooit voor de eindstrijd om de Franse beker. In de finale is FC Nantes de laatste tegenstander. Nantes was woensdag te sterk voor Olympique Lyon.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.