Goal Michael Owen breekt verzet Osasuna

Michael Owen bewees zijn waarde voor Real Madrid, dat dankzij de productiviteit van de Engelse international in het spoor van Barcelona bleef.

Osasuna-Real Madrid Real Madrid heeft de goede reeks in de Primera División voortgezet. Ten koste van Osasuna werd de zevende zege op rij geboekt. Makkelijk ging het de Koninklijke niet af. Het was te danken aan Michael Owen dat in de achtervolging op Barcelona geen schade werd opgelopen. De Engelse international maakte vier minuten na zijn entree, in de 77-ste minuut, de openingstreffer van Pierre Webó ongedaan. Iván Helguera voorkwam drie minuten na de 1-1 het eerste puntverlies van Madrid in dit kalenderjaar (1-2).

Sevilla-VillarrealDe derde plaats lag voor het grijpen na de nederlaag van Valencia tegen Deportivo La Coruña. In een directe confrontatie konden Sevilla en Villarreal zelf uitmaken wie zich na de 23-ste speeldag de derde ploeg van Spanje mocht noemen. Het werd Sevilla, dat de wedstrijd door twee doelpunten van Julio Baptista Villarreal met 2-1 terugwees.

Espanyol-Getafe Ook Espanyol blijft in de race voor kwalificatie voor de Champions League. Maar het ging niet van harte. De wedstrijd tegen Getafe werd pas in de blessuretijd in het voordeel van Espanyol beslecht. Antonio Soldevilla was de gevierde man bij de Catalanen.

Racing Santander-Real Sociedad Real Sociedad heeft verder afstand genomen van de rode streep. De Baskische ploeg rekende met 3-1 af met Racing Santander, dat na 35 minuten een punt uit het hoofd kon zetten na Mikel Aranburu en Nihat (2). De nederlaag vergrootte de zorgen voor Santander dat werd achterhaald door Real Mallorca.

Real Mallorca-Albacete In de strijd tegen degradatie pakte Real Mallorca drie belangrijke punten. Albacete bleek ondanks een voorsprong via Mark González niet bij machte de winst naar zich toe te trekken. Tuni en Luis García draaide na rust de rollen om (2-1).

Numancia-Málaga Voor Numancia lijkt degradatie nauwelijks meer af te wenden. Het duel tegen Málaga, dat zich eveneens druk moet maken over een langer verblijf in de Primera División, werd met 1-0 verloren. Op slag van rust maakte Juan Rodríguez de enige treffer van de wedstrijd.