Goal in blessuretijd geeft Van Bronckhorst ineens hoop op play-offs

Giovanni van Bronckhorst heeft met Guangzhou R&F een cruciale zege geboekt tegen Dalian Pro. De Nederlandse coach zegevierde door een goal in de 93ste minuut en staat nu slechts één punt achter de play-offplaatsen.

Guangzhou City
1 - 0
Dalian Pro
Dalian Pro

Van Bronckhorst moest het wegens interlands al een aantal wedstrijden zonder topscorer Eran Zahavi doen en zondag werd bekend dat de spits uit Israël ook niet meer terugkeert naar China. De goaltjesdief tekende een contract voor twee jaar bij PSV en zal gemist worden door de ploeg van Van Bronckhorst, want in de eerste zeven wedstrijden van het Chinese voetbalseizoen maakte hij vier goals.

Dat Guangzhou R&F niet volledig afhankelijk is van de spits uit Israël bleek echter wel de afgelopen weken. Er werd met 3-1 gewonnen van Henan Hianye en vorige week zag Van Bronckhorst zijn ploeg wederom drie keer scoren bij het 3-3 gelijkspel tegen Jiangsu Suning. Tegen het Dalian Pro van coach Rafael Benítez, dat vooraf net als Guangzhou R&F op elf punten stond, scoorde Guangzhou R&F niet zo vaak. Een goal van Chugui Ye in de dying seconds van het duel was echter wel voldoende voor drie punten. De invaller maakte in de derde minuut van de blessuretijd de enige goal van de wedstrijd: 1-0.

Waar Van Bronckhorst twee weken geleden nog ontsnapte aan de laatste plek in Groep A van de Chinese competitie, daar lonkt nu ineens een plek bij de play-offs. De Chinese clubs zijn in twee groepen van acht ploegen verdeeld en de bovenste vier clubs van elke groep plaatsen zich aan het einde van het seizoen voor de play-offs om het kampioenschap. Met nog twee wedstrijden te spelen is de achterstand op plek vier, nu nog in handen van Shanghai Shenhua, slechts één punt.