Van Bronckhorst wint weer eens en ontsnapt aan rode lantaarn

Giovanni van Bronckhorst weet met zijn ploeg Guangzhou R&F weer wat winnen is. Na drie nederlagen op rij werd Henan Jianye wel verslagen. Daarmee ontliep de ploeg van de Nederlandse formatie de laatste plek in Groep A van de Chinese Super League.

Guangzhou City
3 - 1
Henan
Henan

Van Bronckhorst miste nog altijd topscorer Eran Zahavi, die interlandverplichtingen had voor Israël, maar de spits werd dit keer niet gemist. Landgenoot Dia Saba vulde de plek in de spits uitstekend in en was voor rust betrokken bij alle goals van Guangzhou R&F. Saba opende na twaalf minuten de score en nadat Henrique Durado met een makkelijk gegeven penalty de 1-1 had gemaakt was het wederom Saba die scoorde. Hij zette Van Bronckhorst en consorten op een 2-1 voorsprong.

Nog voor rust zag Van Bronckhorst hoe zijn ploeg ook nog eens op een 3-1 voorsprong kwam. Dit keer was Saba niet de afmaker maar de aangever. Hij gaf de bal voor op de van een schorsing teruggekeerde Mousa Dembélé, maar de voorzet ging achter Dembélé langs en daar stond Ye Chugui bij de tweede paal om de voorsprong uit te breiden voor Guangzhou R&F.

Omdat er na rust niet meer gescoord werd, mocht de ploeg van Van Bronckhorst voor de derde keer dit seizoen drie punten bijschrijven. Een belangrijke overwinning was het bovendien. Nu kruipt Guangzhou R&F namelijk naar plek zes In Groep A van de Chinese competitie. Een plek bij de bovenste vier is aan het einde van het seizoen goed voor een plek in de play-offs om het kampioenschap. Bij een nederlaag was de ploeg van de voormalig Feyenoord-trainer afgezakt naar de laatste plaats.