Goal en assist Elia niet genoeg voor winst HSV

Eljero Elia onderstreepte weer zijn waarde voor Hamburger SV. De aanvaller leverde een assist en maakte een goal. Het bleek niet genoeg voor een overwinning op Hannover 96.

Goal en assist Elia niet genoeg voor winst HSV

Vanaf de aftrap maakte HSV nadrukkelijk duidelijk voor de overwinning te gaan. De druk resulteerde na een kwartier in een treffer. Marcell Jansen lanceerde Elia die zijn tegenstander Karim Haggui op snelheid kansloos liet. De drievoudig international gaf de bal perfect terug aan Jansen die eenvoudig de score opende.

Probleemloos leek HSV de voorsprong te kunnen vasthouden, maar het gebrek aan kopkracht achterin leverde de gelijkmaker op. Uit een hoekschop van Constant Djakpa kopte Didier Ya Konan raak. Vlak voor rust bracht Elia zijn ploeg weer aan de leiding. De buitenspeler kopte een vrije trap van Piotr Trochowski over Robert Enke.

De ploeg van Bruno Labbadia kreeg diverse kansen op meer, maar vooral Zé Roberto had het vizier niet op scherp. In de slotfase kwam Hannover toch langszij. Een door de coach van HSV heftig bekritiseerde - wat hem een verbanning naar de tribune opleverde - strafschop van Jiri Stajner betekende de 2-2 eindstand.

Bekijk hier al onze video's