Go Ahead Eagles strikt tweede Edvardsen en vijfde Scandinaviër

Reacties

Victor Edvardsen (27) is de nieuwe spits van Go Ahead Eagles. De Deventenaren kopen de Zweed van Djurgardens IF. Edvardsen tekent tot medio 2026 in De Adelaarshorst.

Go Ahead Eagles strikt tweede Edvardsen en vijfde Scandinaviër
© Pro Shots

De transfer is een matig bewaard geheim: berichten uit Zweden sijpelden vorige week al door, en zondag deelde Edvardsen op sociale media een post waarop te zien was hoe hij op de luchthaven was, onderweg naar Schiphol. Inmiddels is de medische keuring met goed gevolg afgerond. Bronnen in Zweden vermelden een transfersom van 850.000 euro. Indien dat klopt, is dat één van de hoogste transfersommen die Kowet ooit heeft betaald.

In het huidige seizoen van de Allsvenskan, de hoogste afdeling in Zweden, heeft Edvardsen twee doelpunten gemaakt in elf wedstrijden. In het voorbije seizoen was hij met zijn club actief in de Conference League, waarin de Zweedse ploeg zelfs overwinterde voordat het Lech Poznan van John van den Brom in maart te sterk bleek.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In Nederland wordt Edvardsen ploeggenoot van onder anderen zijn naamgenoot Oliver Edvardsen. De Noor streek vorig jaar al in Deventer neer en was goed voor zeven doelpunten in de Eredivisie, een aantal dat de aanwinst zal hopen te overtreffen. In de spitspositie zal hij de concurrentiestrijd aangaan met landgenoot Isac Lidberg. Het Scandinavische contigent in de Koekstad is groot: naast de beide Edvardsens en Lidberg spelen ook IJslander Willum Willumsson en Deen Jakob Breum bij Go Ahead.

Bekijk hier al onze video's
Meer Go Ahead Eagles
Meer over Go Ahead Eagles
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.