Go Ahead Eagles heeft talentvolle en leergierige Deen binnen

Reacties

Go Ahead Eagles heeft zich versterkt met Jakob Breum. De negentienjarige Deen staat te boek als talent en komt over van Odense BK. Hij tekent een contract tot de zomer van 2027 in Deventer.

Go Ahead Eagles heeft talentvolle en leergierige Deen binnen
© Pro Shots

Op zestienjarige leeftijd maakte Breum al zijn debuut voor Odense. De afgelopen jaren kwam hij tot 51 duels in de hoofdmacht. 'Ik hoor wel vaker dat dit een behoorlijk aantal wedstrijden is voor iemand van mijn leeftijd', vertelt Breum op de website van Go Ahead. De buitenspeler maakte eind maart tevens zijn debuut voor Denemarken Onder-21. Daarvoor speelde hij in de nationale Onder-19, waarvoor hij zeven goals maakte in negen duels.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Breum is een leergierige jongen en is al voorzichtig gestart met het bestuderen van de Nederlandse taal en cultuur. 'Ik verwacht dat de cultuur veel gelijkenissen vertoont met de Deense cultuur. Inmiddels ben ik al voorzichtig de Nederlandse taal aan het leren.' Daarnaast is hij ook al in de geschiedenis van Go Ahead gedoken. 'Opgericht in 1902, club van de arbeidersklasse. En ik weet dat Go Ahead Eagles hele fanatieke supporters heeft. De club heeft afgelopen seizoen zelfs de Fan Award gewonnen, toch?'

'Voetballen in de Eredivisie beschouw ik al helemaal als een geweldige stap voor mijn ontwikkeling.' Maar niet alleen Breum is blij met de transfer, ook technisch manager van Go Ahead Paul Bosvelt is in zijn nopjes. 'Jakob is een jonge, lichtvoetige en technische speler die met zijn inzicht en passing veel creativiteit kan brengen. Aanvallend kan hij zowel vanaf de linker- als rechterkant spelen. Daarnaast kan hij ook als aanvallende middenvelder uit de voeten.'

Spelersprofiel

Breum


Geboortedatum:
17 november 2003
Leeftijd:
20
Geboorteplaats:
Odense
Nationaliteit
Denemarken
Lengte:
1,78 m
Gewicht:
69 kg
Huidige club:
Go Ahead Eagles
Nationaal team:
Denemarken Onder 21
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.