Go Ahead Eagles rekent af met uitsyndroom en wint bij rentree Vaessen

Go Ahead Eagles heeft eindelijk de eerste uitzege van het seizoen geboekt. De Deventenaren wonnen uit in Waalwijk met 0-1. Etienne Vaessen stond voor het eerst weer onder de lat bij RKC.

RKC Waalwijk
0 - 1
Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles kan buitenshuis geen goede cijfers overleggen en daar wilde ook RKC zaterdagavond gebruik van maken. De thuisploeg begon - met de teruggekeerde Etienne Vaessen in de basis - sterk aan de wedstrijd en was direct een aantal keer gevaarlijk.

Na ruim tien minuten spelen kwam RKC bijna op voorsprong toen Dario van den Buijs zijn vrije trap via de onderkant van de lat net uit de doelmond zag stuiteren. Niet veel later raakten de Waalwijkers na een knap schot van Denilho Cleonise opnieuw het houtwerk.

RKC had de mogelijkheden, maar Go Ahead Eagles maakte uit het niets de eerste goal. Philippe Rommens gaf een prachtige assist op Willum Willumsson en de IJslander maakte zijn vijfde treffer van het seizoen. Tegen de verhouding in gingen de Eagles met een voorsprong rusten.

In de tweede helft ging RKC gewoon door met het zoeken naar een doelpunt. Cleonise was opnieuw gevaarlijk met een afstandsknal, in de rebound was Michiel Kramer net een fractie te laat om te profiteren. De Brabanders hadden het geluk steeds net niet aan hun zijde en kregen ook geen hulp van de scheidsrechter. Jeroen Manschot wilde twee keer van niets weten bij penaltymomenten met Yassin Oukili en Aaron Meijers.

In de slotfase leek de pijp langzaam leeg te raken bij RKC. Go Ahead liet het in de omschakeling nog een aantal keer na om de voorsprong uit te bouwen, maar echt in de problemen kwam de ploeg van René Hake niet meer. De bezoekers boeken zo na drie nederlagen en twee gelijke spelen de eerste uitzege van het seizoen.