Go Ahead Eagles met Godee en Cummins Eredivisie in

Go Ahead Eagles heeft zich versterkt met Joey Godee en Erik Cummins. Godee wordt voor een jaar gehuurd van het Belgische Cercle Brugge. Cummins komt transfervrij over nadat hij bij FC Utrecht zijn contract zag aflopen. De doelman tekent voor twee jaar.

Go Ahead Eagles met Godee en Cummins Eredivisie in

Godee is vanavond al toeschouwer als zijn nieuwe werkgever het opneemt in een oefenduel tegen het Turkse Sivasspor. Cummins maakte indruk tijdens een stage en verdiende daarmee zijn verbintenis.

Voor trainer Foeke Booy is Godee een oude bekende. Hij debuteerde onder de huidige Deventer coach bij Sparta Rotterdam op 31 augustus 2008 in het betaald voetbal. Begin dit kalenderjaar haalde Booy hem ook nog eens naar Cercle toen zijn toenmalige broodheer AGOVV Apeldoorn failliet ging.

'Een welkome versterking', zo noemt Booy de aanvaller. 'Godee heeft ervaring op het hoogste niveau en kan zich nog verder door ontwikkelen. Hij is op meerdere posities inzetbaar, ook in het centrum van de aanval. Joey Godee is een speler die past bij Go Ahead Eagles. Ik weet dat de club al eerder heeft geprobeerd hem te halen. Mooi dat het nu gelukt is.'

'Godee zal volgens Booy enige tijd nodig hebben, voordat hij zijn debuut kan maken in het roodgele shirt. Hij heeft een liesblessure gehad en zit nu op tachtig procent. We hebben enkele weken nodig om hem wedstrijdfit te krijgen', aldus Booy.

Met Cummins heeft Booy eindelijk zijn keepersbestand aangevuld. Go Ahead had slechts twee doelmannen onder contract met Patrick ter Mate (18) en Ruben Lucas (21).

Go Ahead was aanvankelijk dicht bij een akkoord met Nick Marsman. Hij kwam vorig seizoen op huurbasis uit in Deventer en zou nu definitief de overstap van Twente naar Go Ahead maken. Omdat Sonny Stevens bij Twente geblesseerd raakte en Nikolay Mihaylov wil en mag vertrekken, houden de Tukkers Marsman echter in Enschede.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen