Go Ahead Eagles hoopt nog na verlies MVV in derby

Go Ahead Eagles en MVV strijden volgende vrijdag om het laatste ticket voor deelname aan de play-offs. De Limburgers verloren bij streekgenoot Fortuna Sittard, terwijl de Deventer ploeg te sterk was voor TOP Oss.

Fortuna Sittard-MVV 3-2Fortuna was opnieuw te sterk voor MVV. Daarmee frustreerde de club uit Sittard de streekgenoten, die bij een zege deelname aan de play-offs hadden veiliggesteld. Danny Schreurs was de belangrijkste man aan de kant van Fortuna. Na de 1-0 van Charlie van den Ouweland en de 1-1 van Boateng tekende de geboren Maastrichtenaar voor de 2-1 en 3-1. In de 56ste minuut ontsnapte hij aan de defensie van MVV en knalde hij de bal via onderkant lat achter keeper Ruud Boffin. Een kwartier later was hij opnieuw te snel voor de verdedigers van MVV, waarna hij met een knappe stift Boffin klopte. Met een rake vrije trap bracht Gunter Thiebaut de spanning nog wel terug (3-2), maar MVV pakte geen punt. Go Ahead Eagles-TOP Oss 1-0De zege was nipt, maar zeer belangrijk. In de elfde minuut sloeg de thuisploeg toe. Na een hoekschop stond Koen van der Biezen (foto) op de juiste plaats. De spits knikte de bal in de verre hoek achter doelman Wilko de Vogt. Halverwege de tweede helft raakte TOP ook nog Ousmane Sanou kwijt door een rode kaart. Toch had TOP enkele kansen via bijvoorbeeld Charles Kazlauskas, Karim Fachtali en Regilio Jacobs, maar zonder succes.

Helmond Sport-FC Zwolle 0-0Helmond is kansloos voor deelname aan de play-offs. De ploeg van coach Jurgen Streppel kwam in eigen huis niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen FC Zwolle. Dirk Jan Derksen had de beste kans voor Helmond, maar kreeg de bal van dichtbij niet tegen de touwen. Aan de andere kant was Hugo Bargas één keer erg gevaarlijk. De achterstand van vijf punten op MVV is niet meer goed te maken in de laatste speelronde.

MVV is zesde met 57 punten, Go Ahead volgt met 56 punten. De Maastrichtenaren krijgen volgende week AGOVV Apeldoorn op bezoek, terwijl de Deventer formatie naar FC Dordrecht moet.