Go Ahead baalt ondanks verlenging van ongeslagen reeks

De wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en SC Cambuur heeft zondagmiddag geen winnaar opgeleverd. Hoewel Cambuur in de eerste helft enkele goede kansen kreeg en Go Ahead na de pauze, werd er niet gescoord. Beide ploegen hebben daardoor nu acht punten verzameld.

Go Ahead Eagles
0 - 0
SC Cambuur
SC Cambuur

Go Ahead pakte zeven punten uit de voorgaande drie wedstrijden, waaronder een punt tegen Ajax, en leefde dus met een goed gevoel toe naar het duel met Cambuur. Voor de bezoekers gold overigens hetzelfde na de verrassende 3-0 zege op PSV. Go Ahead toonde aanvallende intenties, maar toch werd Cambuur in de eerste helft het meest dreigend. Zo kwam Go Ahead in de achtste minuut al goed weg, toen een afstandsschot van Remco Balk uiteenspatte op de lat.

Ook halverwege de eerste helft was Cambuur dicht bij de 0-1. Nadat doelman Jeffrey de Lange een afstandsschot van Jamie Jacobs pareerde, liet Tom Boere na om te profiteren in de rebound. Pas in de slotfase van de eerste helft werd Go Ahead echt dreigend. Bobby Adekanye leek de bal af te leggen voor Isac Lidberg, maar de Zweed kwam een teenlengte tekort om te scoren. Vervolgens kopte Lidberg recht op doelman João Virgínia.

Aan het begin van de tweede helft liet Oliver Edvardsen na om de score te openen. De clubtopscorer van Go Ahead verscheen oog in oog met Virginia, die aan het langste eind trok. Cambuur kwam er na de pauze amper aan te pas en mocht zich gelukkig prijzen dat Go Ahead niet tot scoren kwam. Zo haalde Leon Bergsma een schot van Bas Kuipers voor de lijn weg en keerde Virginia ternauwernood een van richting veranderd schot.