Gnabry zet geweldig seizoen voort en verovert plek in Duitse voetbalhistorie

Reacties

Het zijn mooie weken voor Serge Gnabry. De Duitse aanvaller maakte onlangs nog vier treffers in het Champions League-duel met Tottenham Hotspur, in dienst van Duitsland schreef hij woensdagavond geschiedenis tegen Argentinië, waar Ajacied Nicolás Tagliafico de hele wedstrijd speelde.

Gnabry zet geweldig seizoen voort en verovert plek in Duitse voetbalhistorie
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
2 - 2
Argentinië
Argentinië

De oefeninterland die Duitsland en Argentinië in Dortmund afwerkten was maar een kwartier oud toen Gnabry scoorde. De aanvaller van Bayern München kreeg de bal na een lage voorzet met ietwat geluk mee, maar aan zijn afwerking ontbrak niets. Het was alweer de tiende treffer van Gnabry voor Die Mannschaft, in zijn elfde interland. Geen enkele speler bereikte in zo'n korte tijd de dubbele cijfers. Miroslav Klose was de vorige recordhouder, hij maakte in zijn dertiende interland zijn tiende goal.

Gnabry, die eerder in de EK-kwalificatie al tweemaal scoorde tegen Oranje, was nog geen tien minuten later alweer betrokken bij een Duitse goal. Ditmaal trok hij de bal voor, waarna Kai Havertz al glijdend zijn eerste interlanddoelpunt maakte voor de 2-0. Argentinië had, buiten een mooi schot op de paal van Rodrigo de Paul, weinig in te brengen tegen de Duitsers.

In de tweede helft werden de Zuid-Amerikanen sterker en dat resulteerde in een comeback. Keeper Marc-André ter Stegen, die in deze oefeninterland de voorkeur kreeg boven Manuel Neuer, werd uiteindelijk nog twee keer geklopt. Het waren de invallers die het deden voor Argentinië, Lucas Alario kopte raak voor de aansluitingstreffer, een van richting veranderd schot van Lucas Ocampos betekende in de slotfase de 2-2.

Duitsland hervat met kersvers recordhouder Gnabry op 13 oktober de interlandperiode, dan wordt er in de EK-kwalificatie gespeeld tegen Estland. De Duitsers gaan momenteel aan kop in de kwalificatiegroep, het Nederlands elftal staat derde, maar speelde wel een wedstrijd minder.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep C EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Duitsland
8
7
0
1
30-7
+23
21
2
Nederland
8
6
1
1
24-7
+17
19
3
Noord-Ierland
8
4
1
3
9-13
-4
13
4
Wit-Rusland
8
1
1
6
4-16
-12
4
5
Estland
8
0
1
7
2-26
-24
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer S. Gnabry
Meer over S. Gnabry
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.