Gladbach onderuit bij Nürnberg ondanks assist De Jong

Borussia Mönchengladbach heeft een pijnlijke nederlaag geleden bij het laaggeklasseerde 1. FC Nürnberg. Ondanks dat Luuk de Jong de assist gaf op de aansluitingstreffer, kon hij een nederlaag niet voorkomen: 2-1.

Het was de tiende competitiewedstrijd van het seizoen voor De Jong, die met aanvoerder Roel Brouwers een landgenoot op het veld had staan. In de vierde minuut ging Mike Frantz namens Nürnberg gemakkelijk naar de grond, maar zijn ploeggenoot Timmy Simons (ex-PSV) had daar geen boodschap aan. Hij schoot vanaf elf meter de openingstreffer tegen de touwen.

Een kwartier voor rust kwam Gladbach nog verder op achterstand, door toedoen van Tomás Pekhart. Dat Patrick Herrmann op aangeven van Luuk de Jong namens BMG nog iets terugdeed, bleek louter van betekenis voor de statistieken.

Peniel Mlapa kwam twee minuten na de treffer de gelederen van Gladbach versterken, maar door een bovenbeenblessure stond hij niet langer dan twintig minuten in het veld. In de tachtigste minuut moest Mike Hanke hem aflossen.

Nürnberg verlaat door de winst de vijftiende plaats en wordt dertiende (24 punten uit twintig wedstrijden, net als Fortuna Düsseldorf). Gladbach blijft zesde en heeft evenveel punten als Schalke 04.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.