Bayern München ongenaakbaar, blamage Schalke 04

In speelronde twintig toonde Bayern München zich weer ongenaakbaar ten koste van FSV Mainz 05, terwijl Schalke 04, met de nieuwe aankoop Michel Bastos en Klaas-Jan Huntelaar in de basis, dure punten liet liggen tegen hekkensluiter Greuther Fürth.

FSV Mainz 05 – Bayern München 0-3Bayern München gaat in 2013 vrolijk verder met het winnen van wedstrijden. Uit tegen Mainz 05 won de koploper van de Bundesliga met 3-0. De ploeg van trainer Jupp Heynkes, waar de Nederlander Arjen Robben een kwartier voor tijd inviel, speelde met name in de tweede helft goed voetbal en won tot nog toe alle wedstrijden in 2013.

Het elftal van trainer Thomas Tuchel hield lange tijd stand in het eerste bedrijf van het competitieduel met FC Hollywood, maar zag Thomas Müller vijf minuten voor de rust alsnog de openingstreffer aantekenen. De Duitse international schatte een prachtige pass van Toni Kroos op waarde en verschalkte Mainz-doelman Christian Wetklo.

In de tweede helft liep Der Rekordmeister uit naar een ruime 3-0 overwinning. Namens Bayern was Mario Mandžukic (foto boven) twee keer trefzeker. De Kroaat tekende daarmee alweer zijn dertiende en veertiende treffer in de competitie aan en is de nieuwe topscorer van de Bundesliga.

Bayern München staat na de zestiende overwinning van dit seizoen fier aan kop in de Bundesliga, met maar liefst veertien punten voorsprong op achtervolger Bayer Leverkusen, dat morgen de topper speelt tegen Borussia Dortmund. Mainz bezet na deze speelronde de vijfde plaats in Duitsland met dertig punten.

1899 Hoffenheim - SC Freiburg 2-11899 Hoffenheim heeft zaterdag voor het eerst sinds lange tijd weer een overwinning geboekt. De ploeg van manager Marco Kurz, waar zijn kersverse aankoop Heurelho Gomes (foto rechts met keepertrainer Hoffenheim) het doel verdedigde, won dankzij treffers van Kevin Volland in eigen huis met 2-1 van SC Freiburg.

Het was voor de ploeg, waar de voormalige doelman van PSV voor het eerst sinds november 2011 aan de aftrap van een wedstrijd stond, de eerste winstpartij sinds november vorig jaar. Destijds won Hoffenheim met 3-2 van Schalke 04.

Door de knappe overwinning van Freiburg stijgt Hoffenheim naar de zestiende plaats in de Bundesliga. Freiburg bezet na deze nederlaag de achtste plaats in Duitsland. Schalke 04 – Greuther Fürth 1-2Schalke 04 heeft zich niet kunnen herstellen van het gelijkspel tegen FC Augsburg, vorige week (0-0). Sterker nog, de thuiswedstrijd tegen rode lantaarndrager Greuther Fürth ging met 1-2 verloren.

Pas na de eerste helft viel het openingsdoelpunt van de wedstrijd. Het eerste schot van Michel Bastos in dienst van Die Königsblauen, nadat hij is overgekomen van Olympique Lyon, was meteen raak. Met een snoeihard schot van buiten het strafschopgebied opende hij de score.

Toch lukte het Schalke niet om grip te krijgen op de hekkensluiter van de Bundesliga. Vijf minuten later stond er door toedoen van Felix Klaus 1-1 op het scorebord. Na de gelijkmaker hield Greuther Fürth goed stand en zorgde het verrassend voor een ware stunt.

Een trefzekere kopbal van Nikola Djurdjic betekende de eerste overwinning voor de ploeg sinds 31 augustus vorig jaar. Voor Klaas-Jan Huntelaar werd het zaterdag weer een speelronde in het nieuwe jaar waarin hij niet tot scoren kwam. In totaal staat de spits op slechts vijf doelpunten, waar hij er vorig jaar 29 voor de club uit Gelsenkirchen maakte.

Door het verlies bivakkeert Schalke op de zesde plaats. Greuther blijft hekkensluiter, met twee punten achterstand op FC Augsburg.

VfL Wolfsburg – FC Augsburg 1-1Ook Bas Dost had geen productieve middag. De voormalig SC Heerenveen-spits kwam net als Huntelaar niet tot scoren in de wedstrijd tegen FC Augsburg. Verdediger Naldo wel, maar genoeg voor een overwinning was dat niet (1-1).

De wedstrijd was dik twintig minuten oud toen Naldo zijn ploeg op voorsprong zette. Lang mochten Die Wölfe echter niet genieten van de 1-0, aangezien Jan Moravek de stand amper twee minuten later gelijk trok.

In de tweede helft kwamen beide elftallen niet meer tot scoren. Bas Dost, met zeven doelpunten clubtopscorer, werd in de 67ste minuut naar de kant gehaald voor Ivica Olic, maar ook hij kon de drie punten niet binnenhalen.

Door de overwinning van 1899 Hoffenheim tegen SC Freiburg zakt Augsburg toch naar de zeventiende plaats. Wolfsburg komt op de veertiende positie, aangezien Fortuna Düsseldorf te sterk was voor VfB Stuttgart.

Overige uitslagFortuna Düsseldorf - VfB Stuttgart 3-1

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.