Girona heeft een 37-jarige supersub: stuntclub weer aan kop in La Liga

Met doelpunt 95 en 96 in La Liga heeft Cristhian Stuani zaterdagmiddag zijn club Girona aan een zwaarbevochten zege op Valencia geholpen. De 37-jarige spits scoorde als invaller tweemaal kort achter elkaar en maakte daarmee een achterstand ongedaan. Daley Blind speelde de hele wedstrijd.

Girona
Girona
2 - 1
Valencia
Valencia

Dit seizoen moest Girona alleen zijn meerdere erkennen in Real Madrid, Valencia leek hard om weg om dat ook voor elkaar te krijgen. Een lepe goal van Hugo Duro tien minuten in de tweede helft zorgde voor stilte in het Municipal de Montilivi.

De opleving kwam er tien minuten voor tijd, toen Stuani bij de tweede paal binnen werkte op aangeven van collega-invaller Yan Couto. Toen hij iets meer dan vijf minuten daarna ook de 2-1 maakte, kon het feestje beginnen voor de fans van de club die in 2022 nog op het tweede niveau van Spanje speelde.

Door de zege komt Girona drie punten los van nummer twee Real Madrid, dat deze speelronde nog in actie komt tegen Granada. Atlético Madrid en Barcelona worden voorlopig op afstand gehouden, de twee topclubs spelen zondagavond tegen elkaar in La Liga.