Gillet zwaait bij Anderlecht af met goal en slimmigheidje

Anderlecht heeft zondag met 2-1 gewonnen van Westerlo. De afscheid nemende Guillaume Gillet had een groot aandeel in die zege.

De 31-jarige rechtsback, die ook op het middenveld uit de voeten kan, speelde tegen de Belgische hekkensluiter zijn 331ste en laatste wedstrijd voor Anderlecht. In de winterstop verkast hij immers naar Nantes.

Gillet (foto) liet zijn laatste wedstrijd niet zomaar voorbij gaan. Op slag van rust stond hij aan de basis van het openingsdoelpunt. Samen met Steven Defour haalde hij bij een corner immers een slimmheidje uit. De een tikte de bal heel lichtjes aan en de ander speelde Dodi Lukebakio aan. Die gaf uiteindelijjk de voorzet waaruit Stefano Okaka de score opende: 1-0.

Na rust leek Jens Cools met een rake kopbal de pret van de thuisploeg te bederven, maar uitgerekend Gillet voorkwam dat. Hij mocht aanleggen voor een strafschop nadat een overtreding van Kenneth Schuermans op Matías Suárez bestraft was. Gillet faalde niet en gaf zijn afscheid zo wat extra cachet. Het was immers zijn 62ste goal in dienst van Anderlecht.

Hoewel Suárez met een schot tegen de lat en een gemiste strafschop nog aan de 3-1 mocht ruiken, bleef dat de ploeg van Bob Peeters bespaard. Daardoor gaat Anderlecht als nummer twee de jaarwisseling in en is Westerlo, met Mitch Apau opnieuw als rechtsback, nog altijd de hekkensluiter. De achterstand van Anderlecht op koploper AA Gent bedraagt twee punten.

Bekijk hieronder het eerbetoon dat Anderlecht voor het duel aan Gillet bracht.