Gignac hekelt Franse clubs na rampzalig verlopen Olympische Spelen

Reacties

Frankrijk werd deze week roemloos uitgeschakeld op de Olympische Spelen. Dispensatiespeler André-Pierre Gignac (35) uit stevige kritiek op de houding van enkele clubs uit de Ligue 1.

Gignac hekelt Franse clubs na rampzalig verlopen Olympische Spelen
© Pro Shots

Les Bleus namen voor het eerst sinds 1996 deel aan het voetbaltoernooi op de Spelen, maar na harde nederlagen tegen Mexico (0-4) en Japan (1-4) bleek de groepsfase het eindstation. Frankrijk was niet in staat om de sterkst mogelijke ploeg op de been te brengen, omdat verschillende clubs uit de Ligue 1 weigerden spelers af te staan.

Aanvoerder André-Pierre Gignac kon zijn frustraties niet verbergen op Twitter. 'De Spelen zijn een unieke ervaring om te beleven. Door de houding van enkele Franse clubs was dat niet iedereen gegeven. Ik hoop dat de mentaliteit in 2024 is veranderd en dat we in eigen land de gouden medaille kunnen winnen.'

Gignac nam naast zijn kritische noten nog de tijd om bondscoach Sylvain Ripoll en zijn ploeggenoten te bedanken. In Groep A moest Frankrijk gastland Japan en Mexico voor zich dulden. De Fransen wonnen alleen van nummer vier Zuid-Afrika.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.