De sportieve teleurstellingen blijven zich maar opstapelen voor Arsenal. De gevallen grootmacht verloor zaterdagavond ook van Everton en heeft nu al zeven competitiewedstrijden op rij niet meer gewonnen. De vraag is hoelang Mikel Arteta het vertrouwen van de clubleiding blijft behouden.

Everton
2 - 1
Arsenal
Arsenal

Arteta werd een klein jaar geleden aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer van Arsenal en The Gunners hoopten met de voormalig middenvelder aan het roer de weg omhoog te kunnen inslaan. Het winnen van de FA Cup en het Community Shield waren goede voortekenen, waarna Arsenal vol vertrouwen begon aan een nieuw seizoen in de Premier League. In die competitie is het de laatste tijd echter weer armoe troef voor de dertienvoudig landskampioen en door de nederlaag op Goodison Park heeft Arsenal na veertien speelronden evenveel wedstrijden als punten. De ploeg van Arteta staat daarmee op de vijftiende plaats van de ranglijst.

Zaterdagavond kwam Arsenal op achterstand door een eigen doelpunt. Domenic Calvert-Lewin kopte de bal tegen het lijf van bewaker Rob Holding en zag dat Bernd Leno hierdoor kansloos was. Arsenal moest na deze tegenslag in de achtervolging en vond de gelijkmaker tien minuten voor rust. Everton-middenvelder Tom Davies zag Ainsley Maitland-Niles niet verschijnen toen hij probeerde om de bal weg te schieten en raakte daardoor zijn tegenstander. Een strafschop was een juiste straf en Nicolas Pépé maakte vanaf de stip geen fout: 1-1.

Everton en Arsenal leken door dit doelpunt in evenwicht te gaan rusten, maar vlak voor de onderbreking kwam de thuisploeg toch weer op voorsprong. Yerry Mina kwam bij een hoekschop naar de eerste paal en won daar het kopduel, voor de 2-1. Arsenal won onder Arteta nog nooit een competitiewedstrijd waarin het bij rust op achterstand stond en dat zou ook nu weer niet lukken. De bezoekers deden er in de tweede helft van alles aan, en David Luiz schoot nog op de paal, maar ondanks een behoorlijk veldoverwicht werd de gelijkmaker niet gevonden.

Voor het dolende Arsenal, dat op 1 november zijn laatste competitiewedstrijd won, betekent dit al de achtste nederlaag van het Premier League-seizoen. Alleen hekkensluiter Sheffield United heeft op dit moment vaker verloren (12). Everton stijgt naar de tweede plek, maar kan later dit weekend weer ingehaald worden door Tottenham Hotspur of Leicester City. Deze twee ploegen staan zondagmiddag tegenover elkaar.