Gifbeker lijkt eindelijk leeg voor Van den Brom na bewogen week

Reacties

RC Genk heeft vrijdag een zeer welkome zege geboekt in de Jupiler Pro League. De formatie van de geplaagde trainer John van den Brom won van Charleroi, de eerste overwinning in de competitie sinds 27 januari.

Gifbeker lijkt eindelijk leeg voor Van den Brom na bewogen week
© Pro Shots
Sporting Charleroi
Sporting Charleroi
1 - 2
Genk
Genk

Van den Brom verliet FC Utrecht in november om voor de tweede keer aan de slag te gaan in België. Daar was hij eerder actief bij Anderlecht, tussen 2012 en 2014. Genk begon onder leiding van Van den Brom nog redelijk met ruime zeges op Moeskroen (4-1) en Cercle Brugge (1-5), maar na de jaarwisseling kwam de klad erin en zakte de club af op de ranglijst.

Genk stond in december en januari nog kort bovenaan in de Jupiler Pro League, maar kijkt inmiddels tegen een flinke achterstand aan op koploper Club Brugge. De afgelopen weken nam de druk op Van den Brom daardoor toe. Na de nederlaag tegen Beerschot kwamen zo'n veertig gemaskerde supporters woedend verhaal halen bij het stadion.

© Pro Shots

Gifbeker
'Het is echt verschrikkelijk teleurstellend om te zien dat de gifbeker ons niet goed gezind is', zei Van den Brom tijdens de persconferentie na het duel met Beerschot. 'Alles zit tegen. Dat speelt al even, maar het is heel erg balen. We moeten nu stoppen met praten, want met praten win je geen wedstrijden. We moeten gewoon hard blijven werken op de trainingen en vertrouwen kweken. De jongens zitten er nu doorheen, dat is logisch, dat geldt ook voor mij. Maar je moet door, dat is heel simpel. Vrijdag wacht alweer de volgende wedstrijd.'

Belgische media gingen er aan het begin van de week echter niet vanuit dat Van den Brom tijdens die wedstrijd tegen Charleroi nog op de bank zou zitten. Sommige kranten meldden al dat de trainer aan de kant zou worden gezet, maar dat gebeurde niet. Er zou dinsdag tijdens een crisisberaad zijn besloten om Van den Brom te laten zitten, maar volgens de trainer was er helemaal geen druk. 'Ik heb daar in elk geval geen enkel signaal over ontvangen. En ik praat dagelijks met Dimitri de Condé en bijna dagelijks met Peter Croonen. Ik heb niet het gevoel dat het resultaat tegen Charleroi bepalend is voor mijn toekomst. Dat gevoel had ik niet tegen Beerschot en dat heb ik nu ook niet.'

Charleroi
Genk kende vrijdagavond op bezoek bij Charleroi een goede start. Junya Ito werd al vroeg in de wedstrijd neergehaald en de bezoekers kregen een strafschop, die door Paul Onuachu werd benut. Maar Charleroi bleef goed in de wedstrijd. Joris Kayembe raakte na de 0-1 de paal namens de thuisploeg en zag het na rust alsnog 1-1 worden. Ali Gholizadeh schoot raak voor Charleroi. Daardoor leek de formatie van Van den Brom opnieuw niet te gaan winnen, maar door een late goal van Kristian Thorstvedt werd het alsnog 1-2.

Bekijk hier al onze video's
Meer RC Genk
Meer over RC Genk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.