Giakoumakis vertrekt bij Celtic en vult de clubkas van VVV

Reacties

Giorgos Giakoumakis vervolgt zijn loopbaan in de Verenigde Staten. Met zijn transfer van Celtic naar Atlanta United maakt de voormalig Eredivisie-topscorer zijn oude club VVV-Venlo gelukkig.

Giakoumakis vertrekt bij Celtic en vult de clubkas van VVV

VVV verkocht Giakoumakis anderhalf jaar geleden voor tweeënhalf miljoen euro (exclusief bonussen) aan Celtic en bedong daarbij een doorverkooppercentage van vijftien procent. Atlanta betaalt naar verluidt een afkoopsom van 4,7 miljoen euro voor de Griekse aanvaller en een behoorlijk deel daarvan gaat dus naar Venlo, waar ieder dubbeltje tegenwoordig meer dan welkom is.

'Giorgos is een speler die al een tijdje bij ons op de radar stond', zegt technisch directeur Carlos Bocanegra van Atlanta United. 'Hij is een sterke spits die ervan houdt om doelpunten te maken. Hij speelt met een hoge intensiteit, werkt hard en is iemand waarvan we denken dat hij ons team een stap verder kan helpen. We zijn ontzettend blij met zijn komst.'

Giakoumakis speelde in anderhalf jaar tijd 57 wedstrijden voor Celtic, waarin hij 26 keer scoorde. Dit seizoen was hij vaker invaller dan basisspeler en daarom wilde hij ook een transfer maken. Bij Atlanta United heeft hij tot eind 2026 getekend.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.