Giakoumakis steelt de show met omhaal voor Celtic

Celtic heeft de koppositie weer overgenomen van Rangers FC. De ploeg van manager Ange Postecoglou won zondag met ruime cijfers van Kilmarnock, waarbij een omhaal van invaller Giorgios Giakoumakis een van de hoogtepunten was.

Kilmarnock
Kilmarnock
0 - 5
Celtic
Celtic

Het Rangers van Giovanni van Bronckhorst, de komende tegenstander van PSV in de voorronde van de Champions League, won zaterdag al met 4-0 van St. Johnstone. Celtic kwam een dag later op gelijke hoogte. Kyogo Furuhashi opende al vroeg de score met een intikken van dichtbij. De 0-2 was een fraaie van Jota, die van afstand met succes uithaalde. Nog voor rust stond het 0-3 dankzij Moritz Jenz, die met een halve omhaal doel trof.

Na rust liep Celtic verder uit. De 0-4 kwam van invaller Carl Starfelt. De invaller stuitte na een redding van doelman Sam Walker uit een hoekschop opnieuw op de keeper, maar scoorde in tweede instantie wel. Het slotakkoord was vervolgens aan Giakoumakis. De voormalig speler van VVV-Venlo was na 66 minuten in het veld gekomen. De defensie van Kilmarnock kopte de bal na een voorzet matig weg, waarna de Griek met een omhaal de bal door de benen van doelman Walker werkte.