Gestopte Schweinsteiger heeft al aanbiedingen op zak

Reacties

Bastian Schweinsteiger heeft na bijna achthonderd wedstrijden voor clubs en vaderland besloten om zijn actieve spelersloopbaan te beëindigen. De Duitse middenvelder doet dit na een teleurstellend einde van wat naar nu blijkt zijn laatste seizoen.

Gestopte Schweinsteiger heeft al aanbiedingen op zak
© Pro Shots

De 121-voudig international van Duitsland speelde de laatste jaren van zijn carrière in Amerika, in zijn laatste seizoen met Chicago Fire viel de club net buiten de topzeven van de competitie. Dit betekende dat Schweinsteiger (35) en zijn club geen kans meer maakten op de titel in Amerika. Na de laatste wedstrijd van het seizoen zei Schweinsteiger al dat hij snel een beslissing zou nemen over zijn toekomst.

Schweinsteiger komt uit de jeugdopleiding van Bayern München, waar hij dertien jaar lang in de hoofdmacht speelde. In totaal kwam hij tot 342 wedstrijden in de Bundesliga, liefst acht keer werd hij kampioen in Duitsland. Ook won hij met Der Rekordmeister de Champions League in 2013. Vervolgens speelde Schweinsteiger nog anderhalf jaar voor Manchester United, om zijn carrière dus af te sluiten in de Major League Soccer.

Naast het winnen van de Champions League won Schweinsteiger ook met de nationale ploeg een hoofdprijs. In 2014 speelde hij de hele WK-finale tegen Argentinië, Duitsland won in de verlenging door een goal van Mario Götze. Schweinsteiger speelde in totaal twintig wedstrijden op drie verschillende WK's, slechts zes spelers kwamen vaker in actie tijdens een mondiaal eindtoernooi.

Toekomst
In zijn afscheidsbrief gaat Schweinsteiger kort in op zijn toekomst, door te stellen dat hij zin heeft in nieuwe uitdagingen. Die kunnen zomaar liggen bij het nationale elftal van Duitsland, want bondscoach Joachim Löw heeft de deur voor Schweinsteiger wagenwijd opengezet. 'Hij is een van de grootste spelers die Duitsland ooit gekend heeft. Natuurlijk is zo'n speler altijd welkom als hij iets wil doen als coach. Voor hem is altijd plaats hier.'

Ook bij Bayern zien ze een terugkeer van de oud-middenvelder wel zitten. 'De deur staat altijd open voor hem', vertelt bestuurder Karl-Heinz Rummenigge op de clubwebsite. 'Hij heeft alles gewonnen wat er te winnen valt in het voetbal.'

Spelersprofiel

B. Schweinsteiger


Geboortedatum:
1 augustus 1984
Leeftijd:
39
Geboorteplaats:
Kolbermoor
Nationaliteit
Duitsland
Lengte:
1,83 m
Gewicht:
79 kg

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer B. Schweinsteiger
Meer over B. Schweinsteiger
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.