Gesteggel over wissels frustreert Vertonghen in recordjacht

Reacties

Het record van Jan Ceulemans lonkt voor Jan Vertonghen, die maandag wel speelde maar tot zijn ergernis officieel geen stap dichterbij kwam.

Gesteggel over wissels frustreert Vertonghen in recordjacht

Vertonghen kan het Belgische interlandrecord ruiken. Nog een paar caps en hij evenaart Ceulemans als recordinternational van België. 'Ik zou zelfs willen dat de trainingen meetellen', zei de verdediger met een knipoog. 'Hoe dichter je bij dat record komt, hoe meer je erop begint te letten.'

Maar door aanhoudend gesteggel over het aantal wissels staat er een groot vraagteken achter het aantal wedstrijden als Rode Duivel dat de verdediger officieel nog nodig heeft. Met zijn optreden van maandag tegen Tsjechië (2-1) staat Vertonghen op 92 interlands, nog vier verwijderd van het record.

Het oefenduel gaat echter niet de boeken in als een officiële interland. De twee bondscoaches beslisten pas een paar uur voor de ontmoeting dat ze zich toch tot maximaal zes wissels zouden beperken, hetgeen noodzakelijk is om door de FIFA als officiële interland aangemerkt te worden. Aanvankelijk waren ze van plan vaker te wisselen.

Het besluit van de bondscoaches kwam te laat bij de FIFA om de status van de wedstrijd te veranderen. En dus blijft Vertonghen staan op 91 interlands. De voormalig Ajacied was na afloop duidelijk minder gelukkig: 'Ik hoop dat deze match meetelt, anders ga ik iemand bij de bond bij zijn nekvel pakken', zei hij met een glimlach.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.